Jan Kenneth Hansen
13 Feb
13Feb

Det er mange som ønsker å komme seg vekk fra Norge i løpet av vinteren, og vurderer å låne penger til ferieturer og betale dette tilbake når feriepenger eller skattepenger kommer. I dag er det ikke noe problem å ordne seg et forbrukslån på dagen med nettsider som Forbrukslån Topplisten som lar deg enkelt sammenligne og velge det billigste lånet. Men er dette lønnsomt? Vi skal se litt på hvordan dette kan være ganske lønnsomt dersom du gjør det på rett måte.

Sammenlign renter og gebyrer på lån

Det første du må gjøre er å søke om lån til reise gjennom låneformidler som lar deg sammenligne renter og gebyrer fra forskjellige banker. Vi anbefaler at du enten bruker Axo Finans, DigiFinans, Uno Finans eller Sambla på Forbrukslån Topplisten. 

Årsaken til å søke gjennom en låneformidler, er at bankene er mer villige til å konkurrere om renten de gir deg. Søker du til en og en bank, får du mest sannsynligvis ikke et like godt tilbud. 

Let etter gode reisetilbud om vinteren

Forestill deg at du kan få 30 % rimeligere tur nå om vinteren fremfor å reise om sommeren, og velger å finansiere reisen nå før feriepengene kommer. Et forbrukslån kan du kanskje få med 13 % årlig effektiv rente. 

Likevel, om du bruker litt tid på å tilbakebetale, blir det altså penger spart i forhold til å vente til sommeren. I tillegg er det kanskje bare 4 måneder til feriepengene kommer, slik at du kun betale rente for en veldig kort periode dersom du betaler tilbake hele beløpet når disse pengene kommer. 

Sett opp et budsjett for reisen og forhold deg til dette

Hvis du velger å lånefinansiere en reise så bør du også sette et budsjett på forbruket slik at kostnadene ikke sklir ut over stokk og stein. Har du planer om å bruke et kredittkort for å handle mens du er i utlandet, så sørg for at du har nok penger til å tilbakebetale dette når du kommer hjem igjen. 

Sørg for at du har en god reiseforsikring

Det kan skje uforventede ting på reise som krever legehjelp. Dette kan være svært dyrt i utlandet dersom du ikke har dekning for sykdom eller ulykker. Enten du bruker kredittkort med reiseforsikring eller har en helårs avtale med forsikringsselskapet ditt, bør du sjekke vilkårene på forhånd slik at du ikke hopper opp mye ekstra gjeld på grunn av uforutsett sykdom eller skader. 

Konklusjon

Ved å tenke litt fornuftig i forveien med å sammenligne lånetilbud og sørge for at du har et nøkternt budsjett, er det som regel ikke noe problem å låne penger til reise og fortsatt bli kvitt gjelden ganske raskt når du får ekstra penger å tilbakebetale lånet. Men husk også å planlegge forbruket noe før du reiser, slik at du ikke får enda mer gjeld å betale på når du kommer hjem. 

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.