Jan Kenneth Hansen
13 Feb
13Feb

Kredittkort har mange forskjellige fordeler. Mange av dem gir kjøpsfordeler, forsikringer og bonuser til reiser og opphold verden over. Kredittkort Spesialisten har samlet flere kredittkort med reiseforsikring som dekker deg mens du er på reise. Her kan du finne TF Bank MasterCard, som er ansett for å være det beste kredittkort med reiseforsikring i Norge flere år på rad. Men hvordan fungerer egentlig slike forsikringer? Her skal vi gå gjennom 5 viktige vilkår du er nødt til å være klar over.

1# Gratis reiseforsikring betyr at du må bruke kortet

Det viktigste du må huske på er at dersom reiseforsikringen er inkludert på kortet uten årsgebyr eller forsikringspremier, så er du nødt til å bruke kortet for at forsikringen skal være gyldig på din neste reise. 

Dette betyr altså at du må enten kjøpe flybilletter eller hotellopphold med kortet, og dette utgjør minst 50 % av reisekostnadene. Derfor er det kanskje like greit å booke hele reisen med kredittkortet. 

2# Familiemedlemmer under 21 år i samme husstand er dekket

Som regel er det korteier og de tre yngste i familien som dekkes på reiseforsikringer. Dette betyr at dersom du reiser med 3 barn og samboer, så er det barna som dekkes. 

I tillegg så er det en aldersgrense på 21 år for barn, så dette er veldig viktig å være obs på, ettersom det er mange over denne alderen som fortsatt bor hjemme med sine foreldre. 

3# Antall dager reiseforsikringen dekker varierer fra kort til kort

Enkelte kan ha opp imot 70 eller 90 dager, avhengig av hvilket kort du velger. Mens denne grensen holder for de fleste som skal på en sydentur om sommeren, er dette altså ikke en helårs forsikring som dekker deg så lenge du vil. 

Skal du bli borte lengre enn dette, så bør du tegne en helårs reiseforsikring med en tilleggsdekning på antall dager du skal være borte fra Norge. 

4# Du må ta vare på dokumentasjon om utreise

Skjer det noe på reisen og du skal melde en skade, er det viktig at du tar vare på flybillettene dine. Forsikringsselskapet trenger bevis på når du forlot Norge, slik at du ikke har vært borte lengre enn det tillatte antall dager på forsikringen. 

5# Forsikringen gjelder ikke på fritiden

Men en helårs reiseforsikring gjennom forsikringsselskaper dekker deg hele året, både de her hjemme og i utlandet, gjelder ikke en kredittkortforsikring på samme måte. Dersom du er redd for å bli ranet eller havnet i en ulykke her hjemme i Norge, bør du heller vurdere en helårs forsikring. Men reiseforsikringer på kredittkort er det godt valg for deg som har gode dekninger i Norge fra før. 

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.