04 Jan
04Jan

Å fly kan være en skremmende opplevelse, spesielt når det gjelder å sikre at du har alle de riktige varene med deg. Avhengig av flyselskapet er det visse regler og regler for hva du kan og ikke kan ha med deg på flyet. 

Å vite hva som er tillatt og hva som ikke er det, kan spare deg for mye trøbbel og hjelpe deg å komme deg til destinasjonen uten problemer. 

Heldigvis er mange av restriksjonene de samme på tvers av alle flyselskaper, så når du først forstår hva som er tillatt og ikke, kan du reise med selvtillit. Denne artikkelen vil forklare nøyaktig hva som er tillatt når det kommer til bagasje og varer på fly.

Kilder: 

Typer bagasje tillatt på fly

 - Håndbagasje: Dette er den typen bagasje du tar med deg på flyet og oppbevarer under setet. Den kan bare inneholde noen få gjenstander og må passe under setet foran deg. Det er viktig å vite nøyaktig hvor stor bagasjen må være før du bestiller flyreisen. 

De fleste flyselskaper tillater passasjerer å ta med to typer bagasje: En bag som får plass under setet foran dem og en håndveske. 

Det er imidlertid noen få flyselskaper som kun tillater ett stykke håndbagasje per person. - Innsjekket bagasje: Dette er bagasjen som legges i flyets lasterom. 

De fleste flyselskaper tilbyr et bestemt antall innsjekket bagasje per person. Disse posene vil bli fraktet av bakkepersonell og vil ikke bli tatt med på flyet av deg. 

Posene er vanligvis merket med ditt navn og adresse slik at de kan returneres til deg i tilfelle de forsvinner. De fleste flyselskaper krever at du plasserer den innsjekkede bagasjen ved bagasjeutleveringsområdet før du går ombord på flyet. 

Hvis flyet ditt er internasjonalt, er det viktig å sjekke med flyselskapet før du flyr for å se om du er pålagt å plassere bagasjen din der ved begynnelsen av reisen. Dette er fordi sikkerhetskontrollprosessen for internasjonale flyvninger er forskjellig fra innenlandsflyvninger. 

Restriksjoner på varetyper tillatt på fly

 - Alkohol: Hvis du reiser med fly med alkohol, må du bevise at det er kjøpt fra en autorisert forhandler på flyplassen. Det er viktig å merke seg at forskjellige land har forskjellige regler og forskrifter når det gjelder å ta med alkohol på et fly. 

Noen land forbyr i det hele tatt å bringe alkohol inn i landet, mens andre kan kreve at du har en spesiell tillatelse. Derfor er det viktig at du kjenner reglene og forskriftene i landet du flyr til. Du kan finne ut denne informasjonen ved å besøke nettsiden til landets toll- og grensekontrollavdeling. 

- Batterier: Du bør unngå å ta med et stort antall batterier på et fly, spesielt hvis du reiser internasjonalt. Dette er fordi noen batterier, for eksempel litiumbatterier, kan være ekstremt farlige hvis de tas med om bord i et fly. 

Hvis du reiser med litiumbatterier, er det viktig at du holder dem adskilt fra andre gjenstander i bagasjen. Det er også viktig å merke dem som fare for å ta fyr. Dette vil hjelpe bagen din med å skilles fra andre gjenstander i flyets lasterom. 

- Mat: Når det gjelder mat, bør du alltid være oppmerksom på de landsspesifikke reglene og forskriftene. Noen land har veldig strenge regler og forskrifter når det gjelder matvarer. For eksempel bør du unngå å ta med deg frisk frukt og grønnsaker på flyet. Dette er fordi disse gjenstandene kan bli forurenset av de skitne hanskene til andre passasjerer og bakkemannskap. 

Begrensninger for håndbagasje

 - Innsjekket bagvekt: Det er viktig at du ikke overskrider vekten på den innsjekkede bagasjen. Dette er fordi de fleste flyselskaper krever et gebyr hvis du går over den angitte vekten. Kostnaden for denne tilleggsavgiften vil variere avhengig av hvilket flyselskap du reiser med. 

Noen flyselskaper vil belaste deg for hvert kilo du går over. Hvis du er usikker på hvor mye den innsjekkede bagasjen skal veie, kan du sjekke flyselskapets nettside. 

- Innsjekket bagstørrelse: Innsjekket bag må passe komfortabelt inne i flyets kabin. Dette betyr at den kombinerte lengden og bredden på vesken din ikke kan overstige 158 centimeter. 

Hvis bagen din er for stor, vil du bli belastet ekstra for en oversized bag. Noen flyselskaper vil imidlertid ikke akseptere poser som er større enn 85 centimeter lange. 

Sjekker bagasjerestriksjoner

 - Hold bagasje: Dette er bagasjen du legger i lasterommet på flyet. Det er viktig å merke seg at de fleste flyselskaper har en vektgrense på innsjekket bagasje, så du må sørge for at totalvekten på de innsjekkede bagasjene dine ikke overstiger den maksimalt tillatte vekten. 

Mange flyselskaper vil også kreve et gebyr hvis bagasjen overskrider vektgrensen. - Kabinbagasje: Dette er den typen bagasje du tar med deg på flyet og oppbevarer under setet. De fleste flyselskaper vil ha en grense på hvor mye håndbagasje du kan ta med. 

Disse grensene varierer avhengig av flyselskapet og hvilken type billett du har kjøpt. Hvis du går over mengden bagasje du har lov til, vil du møte en høy avgift. 

Forbudte gjenstander på fly

 – Skarpe gjenstander: Du må være klar over at mange flyplasser har restriksjoner på skarpe gjenstander. Dette er fordi disse gjenstandene kan være ekstremt farlige hvis de bringes om bord i et fly. Du bør være klar over reglene og forskriftene hvis du reiser med strikkepinner, sakser, kniver og andre skarpe gjenstander. 

- Væsker, geler og aerosoler: Du vil ofte bli pålagt å plassere alle væsker, geler og aerosoler i en gjennomsiktig pose når du går gjennom sikkerhetskontrollen. Du bør også vite mengdene og maksimale størrelser på disse varene du kan ta med på et fly. 

For eksempel spesifiserer Transportation Security Administration (TSA) at du har lov til å ta med væsker og geler som er mindre enn 3,4 gram i håndbagasje. Det er viktig å merke seg at det er noen flyplasser som har mer restriktive regler når det gjelder væsker, geler og aerosoler. 

Prosedyrer for sikkerhetskontroll

Før din innsjekkede bagasje tillates plassert i flyets lasterom, vil den bli kontrollert av sikkerhetspersonell. Dette betyr at alle poser vil bli vasket og skannet. Denne prosessen gjøres for å sjekke om det er noen farlige eller forbudte gjenstander inne i vesken din. 

Du bør være forberedt på at den innsjekkede bagasjen kan åpnes for et grundig søk. Dette er fordi sikkerhetspersonell vil sørge for at vesken din ikke inneholder forbudte gjenstander. 

Før du får lov til å gå ombord på flyet, vil du bli bedt om å åpne kabinbagen din for et grundig søk. De fleste flyselskaper spesifiserer ikke hvilken type bag du kan ta med på flyet. Dette er fordi de ønsker å sikre at deres sikkerhetspersonell kan gjennomsøke alle typer bagger uten å skade dem. 

Disse søkene gjøres for å sikre at du ikke tar med deg forbudte gjenstander på flyet. Hvis en sikkerhetsvakt avdekker noe som de mener kan være skadelig, har de rett til å beslaglegge gjenstanden. 

Tips for pakking av bagasje og varer

Du bør være klar over reglene og forskriftene rundt farlig gods. Dette er fordi det er visse gjenstander, for eksempel litiumbatterier, som er ekstremt farlige å ta med på et fly. Det er viktig at du vet hvordan du skal lagre og transportere disse varene på riktig måte. 

Det er viktig at du sørger for at alle væsker, geler og aerosoler i bagasjen er riktig oppbevart og plassert i en gjennomsiktig pose. Du bør unngå å ta med store mengder væsker, geler og aerosoler for å unngå ekstra bagasjeavgifter. 

Regler for internasjonale flyvninger

Håndhygiene er det viktigste å huske på når man reiser med fly. Du bør være oppmerksom på at du kommer til å dele flyet med mange andre passasjerer. Derfor er det viktig at du praktiserer god hygiene når du reiser til utlandet. 

Dette betyr at du bør ta med deg antibakterielle våtservietter, hånddesinfeksjon og håndrensegel. Det er viktig at du praktiserer riktig hygiene ved å bruke disse elementene etter å ha brukt toalettet, spist og berørt ansiktet ditt. 

- Pass og visum: Det er viktig at du sjekker reglene og forskriftene når du reiser til utlandet. Dette er fordi det er visse land som har strenge regler og forskrifter når det gjelder å komme inn i landet deres. I noen tilfeller kan du bli pålagt å få visum før deg

Om sikkerhet og forbudte ting på fly

Reise- og luftfartsindustrien er en av de mest regulerte næringene i verden. Sikkerhetstiltakene er i stadig utvikling og endring, og det kan være forvirrende å holde tritt med reglene og forskriftene som følger med å fly. 

Noe av det viktigste å huske på er hva du ikke har lov til å ta med på fly. Avhengig av flyselskapet og landet du flyr til, er det en rekke gjenstander som er forbudt om bord. Dette inkluderer gjenstander som våpen, eksplosiver, brennbare gjenstander og alt som kan brukes til å true flysikkerheten. 

Å vite hva du ikke kan ta med om bord er avgjørende for å sikre en trygg og hyggelig flytur. 

Oversikt over flyselskapets sikkerhetsforskrifter

 Når du planlegger reisen, må du kjenne til flyselskapets sikkerhetsbestemmelser for destinasjonslandet. Alle land har forskjellige regler, prosedyrer og straffer for de som bryter reglene. Det er viktig å merke seg at noen land har andre regler for innenlandsflyvninger sammenlignet med internasjonale flyvninger. 

Du kan finne en liste over landsspesifikke sikkerhetsforskrifter på nettstedet til Transportation Security Administration (TSA). Flyselskaper har også egne sikkerhetsretningslinjer som ofte er strengere enn TSA-regelverket. 

Noen flyselskaper kan ha restriksjoner på antall væsker du kan ta med på flyet, eller de kan ha spesifikke regler for enkelte varer. Det er viktig å sjekke flyselskapets nettside for deres regler og restriksjoner før du flyr. Hvis en bestemt gjenstand ikke er tillatt på flyet, men du tar den med likevel, kan du bli siktet for en straffbar handling. 

Våpen og eksplosiver

 Det er en rekke våpen og eksplosiver som er forbudt om bord på et fly. Elementene som er oppført nedenfor regnes som våpen, og du kan ikke ta dem med på et fly. Taser: Tasere regnes som våpen, så du kan ikke ta dem med på et fly. 

De er ulovlige på flyreiser innenfor USA. Men hvis du reiser utenfor landet, kan det være tillatt. Sjekk med flyselskapet og landet du flyr til. Ammunisjon: I tillegg til våpen er ammunisjon heller ikke tillatt om bord på fly. 

Dette gjelder ikke bare kuler, men også all annen ammunisjon som pellets, BBs og pellets. Luftvåpen: Luftvåpen er ikke tillatt på fly. Dette inkluderer både CO2-drevne og pneumatiske luftpistoler. Luftgevær: Luftgevær er forbudt på fly. Dette inkluderer både CO2-drevne og pneumatiske luftgevær. 

Brannfarlige gjenstander 

Du kan ikke ta med noen type væske om bord som er brannfarlig. Dette inkluderer elementer som maling, drivstoff og tennvæske. Disse væskene er svært farlige og kan utgjøre en risiko hvis de blandes med andre gjenstander på flyet. 


Brannfarlige faste stoffer: Du kan ikke ta med noen form for fast stoff som kan bli en brennbar væske hvis den blir våt. Dette inkluderer ting som sand, jord og tørr gjødsel. Brannfarlige gjenstander: 

Du kan ikke ta med gjenstander som lett kan ta fyr som bensin, fyrverkeri og noen barneleker. Luftfriskere er også forbudt. Noen av disse enhetene bruker brennbare oljer for å lage dufter. 

Komprimerte gasser

 Komprimerte gasser er farlige materialer som ikke kan være i håndbagasjen. Dette inkluderer gasser som flytende nitrogen, CO2 og helium. Hvis du reiser med disse varene, må du sjekke dem med det aktuelle personalet. 

Du kan ikke ta med deg dykketanker om bord på et fly. Scubatanker regnes som komprimerte gasser, og du må sjekke dem med personalet hos flyselskapet. Du kan ikke ta med flytende nitrogen om bord på et fly. 

Flytende nitrogen er en kryogen væske som brukes i kryoterapibehandlinger. Det er vanligvis i flytende form ved temperaturer under -200°C. Du kan ikke ta med CO2 om bord på et fly. CO2 brukes til mange industrielle bruksområder, inkludert kullsyreholdige drikker. Den brukes også til å blåse opp flåtene på båter. 

Farlige materialer

 Du kan ikke ta med gjenstander som er klassifisert som farlig. Dette inkluderer ting som plantevernmidler, kjemikalier og etsende materialer. Noen gjenstander som insektmiddel og solkrem er tillatt, men sørg for at de er i beholderne i regulert størrelse. 

Det er også viktig å sjekke utløpsdatoen på disse varene. Du kan ikke ta med noen form for etsende materiale om bord på en flytur. Dette inkluderer syrer, alkalier og kvikksølv. Hvis du reiser med lett bedervelige matvarer, må du merke dem som «bedervelige» på tolldeklarasjonsskjemaet. Det er også viktig at du pakker maten i riktig temperaturområde. 

Væsker, geler og aerosoler

 Alle væsker, geler og aerosoler er forbudt i håndbagasje. Dette gjelder alle typer beholdere, inkludert sjampo, tannkrem og beholdere med solkrem. Det er viktig å sjekke størrelsen på beholderen for riktige forskrifter. 

Flyselskapets regler varierer fra land til land. Noen land som Storbritannia og Australia har strenge regler for væsker, geler og aerosoler. I disse landene må alle væsker og geler ligge i den innsjekkede vesken. Du kan ikke ta med væsker, geler eller aerosoler i håndbagasjen. 

Elektroniske gjenstander

 Hvis det er en del av en elektronisk enhet, kan det ikke være i håndbagasjen. Dette inkluderer ting som strømledninger, ladere, litiumbatterier og gamle enheter med ødelagte deler. 

Gamle enheter med ødelagte deler er farlige og kan forårsake skade på andre gjenstander i bagasjen. Det er viktig å fjerne disse tingene fra vesken før du reiser. Du kan ikke ta med litiumbatterier om bord på et fly. 

Litiumbatterier brukes i mange typer elektroniske enheter, som mobiltelefoner og bærbare datamaskiner. Du kan ikke ta med noen form for strømledning i håndbagasjen. Dette inkluderer veggladere, bærbare ladere og USB-kabler. 

Kjæledyr

Det er viktig å sjekke flyselskapets sikkerhetsbestemmelser for destinasjonslandet. Noen land tillater kjæledyr, andre gjør det ikke. Du kan finne en liste over landsspesifikke kjæledyrforskrifter på TSA-nettstedet. 

Noen flyselskaper krever at du kjøper et eget sete til dyret ditt. Noen land, som Australia, forbyr å ta med dyr om bord på fly. Av helse- og sikkerhetsmessige årsaker er det enkelte gjenstander som ikke er tillatt å ha med seg om bord på et fly med et kjæledyr. Dette inkluderer gjenstander som seler, bånd, krager og skåler. 

Sørg for at du har en helseattest for kjæledyret ditt. Noen land krever dette som en del av opptakskravene. 

Personlige eiendeler

Dette er gjenstander som er vanlige, men som utgjør en fare hvis de ikke krysses av. Dette inkluderer ting som saks og strikkepinner. 

Du kan ikke ta med saks om bord på et fly. Saks er ikke tillatt i håndbagasjen. Du kan ikke ta med strikkepinner om bord på et fly. Strikkepinner er ikke tillatt i håndbagasjen. 

Det er viktig å sjekke størrelsen på varen for å sikre at den er i samsvar med flyselskapets forskrifter. 

Fly med barn

 En av de viktigste aspektene ved å fly med barn er å vite hva de har lov til å ha med seg. Mange barn vil ha med seg spesielle ting, som kosedyr, leker og bøker. Det er viktig å sjekke flyselskapets sikkerhetsbestemmelser for destinasjonslandet. 

Noen land har strenge regler for ting du kan ta med på flyet. Det er viktig å kjenne til reglene for å fly med væske. Dette inkluderer formel, morsmelk og gjenstander som hånddesinfeksjon og solkremer. 

Konklusjon

Reise- og luftfartsindustrien er en av de mest regulerte næringene i verden. Sikkerhetstiltakene er i stadig utvikling og endring, og det kan være forvirrende å holde tritt med reglene og forskriftene som følger med å fly. 

Noe av det viktigste å huske på er hva du ikke har lov til å ta med på fly. Når du reiser, er det viktig å gjøre deg kjent med gjenstandene som er forbudt på fly for å unngå potensielle problemer under sikkerhetskontroll. 

Å vite hva du ikke kan ta med om bord er avgjørende for å sikre en trygg og hyggelig flytur.

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.