29 Jan
29Jan
ThailandDetaljer
Innbyggertall69 millioner (2021)
ReligionBuddhisme (94,6%), Islam (4,9%), Kristendom (0,7%), annet (0,8%)
Brutto nasjonalprodukt$581,62 milliarder (2021)
HovedstadBangkok
Anbefalte hotell i hovedstaden


Thailand, også kjent som Landet av Smil, er et land i Sørøst-Asia som tiltrekker seg millioner av turister hvert år. Dette naturskjønne landet er fullt av vakre landskap, spennende kultur og en velsmakende matkultur. Her er noen fakta, historie, opplevelser, mat og kultur om Thailand.

Historie: Thailand har en lang og rik historie som går tilbake til over 2 000 år. Landet har vært en uavhengig enhet siden 13th århundre, men har hatt flere sammenstøt med nabolandene sine gjennom historien. Thailand har også vært preget av politisk ustabilitet i nyere tid, men har vært en konstitusjonell monarki siden 1932.

Steder å oppleve: Thailand har et uendelig antall steder å utforske, fra de livlige byene til de vakre strandene. Noen av de mest kjente stedene å besøke i Thailand inkluderer Grand Palace i Bangkok, Wat Phra Kaew, Chiang Mai og Phuket. De som er interessert i å utforske naturen, kan besøke Khao Yai nasjonalpark, Erawan nasjonalpark og Doi Inthanon nasjonalpark.

Mat og kultur: Thai mat er kjent for sine unike smaker, krydder og bruken av ferske ingredienser. Noen av de mest populære Thai-rettene inkluderer Pad Thai, Tom Yum Goong, Green Curry og Massaman Curry. Landets kultur er preget av en harmonisk livsstil, høflighet, respekt for eldre og en sterk Buddhisme-tro. Thai dans, musikk og teater er også viktige deler av kultur og tradisjoner i Thailand.

Alt i alt er Thailand et utrolig vakkert og spennende reisemål med en unik og rik kultur. Uansett om du vil utforske byene, naturområdene eller bare slappe av på stranden, så vil du garantert finne noe du liker i Thailand.

10 Fakta om Thailand

  1. Thailand er en av de mest besøkte turistdestinasjonene i verden, med over 38 millioner besøkende i 2019.
  2. Thailand er kjent for sine vakre strender, som Phuket og Koh Samui, samt sine fantastiske templer, som Wat Arun i Bangkok.
  3. Landet har en lang og rik historie, med kongedømmer som daterer seg tilbake til år 1238.
  4. Thailand er en av de få landene i verden som har vært upåvirket av koloniseringsmakter.
  5. Thailands nasjonale dyr er en elefant, som er en symbolsk figur for nasjonen og blir ofte feiret i ulike kulturelle begivenheter.
  6. Thailand er kjent for sin eksotiske og smaksrike mat, med retter som Pad Thai og Tom Yum suppe.
  7. Landet har en unik buddhistisk kultur, med over 30 000 templer og et stort antall nonner og munker.
  8. Thailand er en av de mest produktive jordbruksnasjonene i regionen, med produksjon av sukkerrør, ris, frukt og grønnsaker.
  9. Landet har en av verdens høyeste antall av kinesiske innvandrere, noe som har ført til en spennende blanding av kinesisk og thailandsk kultur.
  10. Thailand har en stor elefantbestand, med over 3 000 elefanter som lever i nasjonale parker og reservater, noe som gir muligheter for turister til å se elefanter i deres naturlige habitat.
Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.