30 Dec
30Dec

Phuket, Thailand er et eksotisk reisemål med noe for enhver smak. Enten du leter etter en ferie med avslapning og luksus eller et eventyr fullt av utforskning og spenning, vil denne omfattende guiden gi deg alt du trenger å vite for å skape den perfekte Phuket-opplevelsen. 

Fra de uberørte hvite sandstrendene til de fengslende kulturstedene, Phuket har mange aktiviteter og attraksjoner å tilby. 

Med en rekke overnattingsmuligheter og et deilig utvalg av mat, vil du aldri bli lei av å utforske øya. Gjør deg klar til å lage den perfekte ferien og sjekk ut alle stedene og aktivitetene du må se som vil gjøre turen til Phuket uforglemmelig. 

Overnattingsmuligheter

 Når du velger hvor du skal bo i Phuket, har du en rekke alternativer. Høysesongen for turisme i Phuket er fra november til april, så i disse månedene anbefales det å bestille overnatting på forhånd. 

For å være sikker på at du får det beste tilbudet, følg disse tipsene: Når du velger et hotell, sørg for at det har Wi-Fi i alle områder, inkludert stranden og bassengområdet. Hvis du planlegger å ta med bilen din, sørg for at den har en garasje. Velg et hotell som ligger sentralt til. 

Det er mange luksushoteller på Phuket som inkluderer rom med havutsikt, men hvis du er på et budsjett, er det mange rimelige og verdifulle alternativer. 

Ønsker du luksusopplevelsen uten den høye prislappen, er det mange hoteller som tilbyr en "myk luksus"-opplevelse. Andre alternativer inkluderer villaer og leiligheter, som er flotte for større grupper som reiser sammen. Hvis du reiser med barn, er det familievennlige feriesteder som tilbyr barneklubber og aktiviteter. 

My Beach Resort Phuket

Sjekk priser og bestill neste opphold på My Beach Resort

Utforsk Phukets strender

Strendene i Phuket er noen av de mest populære reisemålene blant turister. Enten du foretrekker roen til en rolig bortgjemt strand eller spenningen til en travel bystrand med alle fasiliteter, finner du stranden for deg. 

Hvis du leter etter det perfekte stedet å slappe av og slappe av, tilbyr strendene på Phukets vestkyst deg ensomhet og ro. Karon, Kata og Pataya er de tre strendene på vestkysten som er perfekte for avslapning. 

Foretrekker du en mer sosial setting, besøk Phukets østkyst. Her vil du oppdage de travle bystrendene i Rawai, Nai Han og Laguna som tilbyr mange shopping- og underholdningsmuligheter. 

Hvis du vil ha noe litt roligere, er Kata Noi Beach på østkysten perfekt for de som ønsker enkel tilgang til byens fasiliteter, men foretrekker en mer avslappet og tilbaketrukket setting. 

Palmyra Patong Resort

Sjekk priser og ledige rom på Palmyra Patong Resort

Kulturopplevelser

Phuket er en smeltedigel av kulturer, med påvirkning fra Kina, India og Vesten. På grunn av dette vil besøke templene og museene i Phuket gi deg en smak av alle disse forskjellige kulturene. Wat Chaiwaka er et av de vakreste templene i Phuket. 

Det er kjent som "tempelet til en million flasker" på grunn av de fargerike flaskene som ligger langs ytterveggene. Wat Phra Mahathat, også kjent som Phuket City Temple, er det viktigste kulturstedet i Phuket. 

Her finner du Phra Phuttha Mahathat, det største Buddha-bildet i Thailand. Hvis du er på besøk i løpet av det kinesiske nyttåret, kan du oppleve Phuket Loi Krathong-festivalen. Denne kulturelle feiringen innebærer å lage og flyte en vakker blomsterbåt og tilby båten til vannet for å rense deg fra dårlig eller negativ energi. 

6th Avenue Surin Beach

Sjekk priser på 6th Avenue Surin Beach hotellrom

Shopping og natteliv

 Hvis du elsker å shoppe, har Phuket mange shoppingdestinasjoner du kan utforske. Central Festival er Phukets største kjøpesenter, med mer enn 200 butikker, restauranter og attraksjoner. For eksklusiv shopping, besøk Phuket sentrum og Central Plaza. 

Hvis du foretrekker å handle lokalt, besøk nattmarkedet. Her finner du mange suvenirer og unike gaver du kan ta med deg hjem. Vil du oppleve nattelivet i Phuket, ta turen til Patong Beach. Her finner du barer, klubber og levende musikk. 

For å oppleve mer av thailandsk kultur, sjekk ut Phuket Folklore Show. Dette showet er en flott måte å få kontakt med lokalbefolkningen mens du opplever et unikt show. 

The Marina Phuket Hotel

Få oversikt over ledige rom på Hotels.com

Mat og Drikke

Kjøkkenet i Phuket er en deilig blanding av asiatiske og vestlige retter. Du finner alt fra krydret karri til fersk sushi og fersk sjømat. Mens det er mange restauranter som tilbyr deilig mat i Phuket, er det også mange markeder hvor du kan prøve lokal mat. 

Phuket Town Market har fersk frukt, grønnsaker og tradisjonelle thailandske desserter. Nattmarkedet er et annet flott sted å finne lokale retter. Hvis du vil prøve noe litt annerledes, er det mange restauranter i Phuket som tilbyr et bredt utvalg av internasjonale retter. 

Restaurantene i Phuket er kjent for å servere store porsjoner, så hvis du er ute etter å prøve ny mat mens du er på et budsjett, sørg for å gi beskjed til serveren din slik at du ikke bestiller for mye mat. 

Noku Phuket Hotell

Se rom og bestill opphold på Noku her

Friluftsliv

 Hvis du leter etter utendørsaktiviteter i Phuket, vil du finne mange vannaktiviteter som dykking, snorkling og havkajakkpadling. Hvis du vil prøve noe litt annerledes, hva med ziplining over jungelen? Eller hva med å oppleve en elefanttur? 

Hvis du leter etter noe litt mer avslappende, hvorfor ikke ta en bambusmassasje? Hvis du leter etter noe mer ekstremt og utfordrende, er Phuket hjem til mange eventyraktiviteter. 

Du kan prøve deg på fjellklatring og innendørs klatring hvor du kan prøve en rekke klatrestiler. Hvis du leter etter noe med litt mer fart, kan du kjøre firhjuling eller kjøre på en gokartbane. 

Hotel Clover Patong Phuket

Se priser og ledige rom på Hotel Clover

Utflukter

Hvis du vil utforske øya Phuket, men ikke vet hvor du skal begynne, er det mange dagsturer du kan ta fra byen Phuket. Hvis du er interessert i å besøke de berømte Phi Phi-øyene, er det daglige turer som tar deg til den største av de to øyene. 

Denne turen inkluderer en tur til Big Buddha og et besøk til noen av de fantastiske strendene. Hvis du ønsker å besøke en øy, men ikke ønsker å dra til Phi Phi, er Koh Rok en vakker øy som er litt mer utenfor allfarvei. 

Det er mange andre spennende dagsturer du kan ta mens du besøker Phuket. Hvis du er interessert i kulturelle turer, kan du besøke Phuket Chinese Heritage Museum, Phuket Aquarium eller Phuket Thai-Japanese War Museum. Hvis du vil utforske naturen, er Phuket hjem til mange nasjonalparker. 

Avslapning

 Når du besøker et tropisk reisemål, er det viktig å ta deg tid til å slappe av og slappe av. Hvis du leter etter et sted å slappe av og slappe av, har Phuket mange alternativer å velge mellom. Mange feriesteder tilbyr spa- og velværetjenester. 

Hvis du er interessert i en mer autentisk og kulturell opplevelse, er det mange spa i Phuket som henvender seg til lokalbefolkningen. Hvis du er interessert i å utforske den kulturelle siden av Phuket, er det mange museer du kan besøke. 

Phuket Provincial Museum gir innsikt i historien og kulturen til Phuket. Phuket Thai-Japanese War Museum tilbyr mer moderne historie, med fokus på hendelsene under andre verdenskrig. 

Konklusjon

Phuket, Thailand er et tropisk paradis med noe for enhver smak. Enten du leter etter et sted å slappe av på et spa eller opplevelsesaktiviteter som fjellklatring eller firehjuling, har Phuket mange alternativer å velge mellom. 

Strendene i Phuket er noen av de mest populære reisemålene blant turister. Enten du foretrekker en rolig bortgjemt strand eller en travel bystrand med alle fasiliteter, finner du stranden for deg. 

Phuket er en smeltedigel av kulturer, med påvirkning fra Kina, India og Vesten. Det er derfor å besøke templene og museene i Phuket vil gi deg en smak av alle disse forskjellige kulturene. Phuket har mange shoppingdestinasjoner, inkludert Central Festival, hvor du finner mer enn 200 butikker og attraksjoner. 

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.