29 Jan
29Jan
InfoDetaljer
Innbyggertallcirka 98 000
ReligionKristendom, Hinduisme, Islam
Brutto nasjonalprodukt (BNP)cirka 1,1 milliarder dollar
HovedstadVictoria
Anbefalt hotell i hovedstaden

Seychellene er en gruppe av 115 øyer lokalisert i det indiske hav, øst for Afrika. Landet er kjent for sin unike skjønnhet, med krystallklare strender, turkise hav, frodige regnskoger og imponerende fjell.

Historie: Seychellene ble oppdaget av portugisiske sjøfarere på 1500-tallet, men ble formelt kolonisert av Storbritannia i 1770-årene. Landet ble selvstendig i 1976 og har siden da vært en demokratisk republikk.

Steder å oppleve: Seychellene tilbyr en rekke steder å besøke, inkludert Vallee de Mai, en verdensarvlistet regnskog med en unik samling av planter og dyr, Anse Lazio, en av de vakreste strendene i verden, og Morne Seychellois National Park, et stort naturreservat med vakre fjell og regnskog.

Mat og kultur: Seychellenes kultur er en blanding av fransk, britisk, kreolsk og afrikansk innflytelse, reflektert i landets mat, musikk og dans. Mange av de tradisjonelle retter er laget med ferske sjømat, grønnsaker og frukt.

10 Fakta om Seychellene

  1. Seychellene har en unik biologisk mangfoldighet med mange endemiske arter av planter og dyr.
  2. De 115 øyene i Seychellene er spredt over en stor område i det Indiske hav.
  3. Øya Mahe er den største og mest folkerike i Seychellene og fungerer som landets hovedstad og økonomiske sentrum.
  4. Fransk og kreolsk er offisielle språk i tillegg til engelsk.
  5. Det var portugisiske sjømenn som først oppdaget Seychellene i 1502, men det var fransk som først bosatte seg der på 1700-tallet.
  6. Seychellene har en rik musikktradisjon med innflytelse fra Afrika, India og Europa.
  7. De lokale innbyggerne på Seychellene spiser ofte ferske sjømat og friske grønnsaker, samt eksotiske frukter som jackfrukt og mango.
  8. Seychellene har en av de største sjøørnel populationsstørrelsene i verden, og besøkende kan se de imponerende fuglene på en rekke av øyene.
  9. Seychellene er kjent for sin vakre natur, inkludert hvite sandstrender, krystallklart vann og frodige regnskoger.
  10. Øya Praslin har en av de sjeldnest kjente palmetrærskogen i verden, Vallée de Mai, som er oppført som en UNESCOs verdensarvliste.
Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.