29 Jan
29Jan
Den Dominikanske Republikk
Detaljer 
Innbyggertall11 millioner
ReligionRomersk-katolisisme, protestantisme, voodoo
Brutto nasjonalprodukt (BNP)$70,5 milliarder (2022)
HovedstadSanto Domingo
Anbefalt hotell i hovedstadenJW Marriott Hotel Santo Domingo
Hilton Santo Domingo
Crowne Plaza Santo Domingo


Den Dominikanske Republikk er en øy i Karibia, beliggende øst for Cuba og vest for Puerto Rico. Det er en av de største øyene i regionen og er kjent for sin unike blanding av natur, historie og kultur.

Den Dominikanske Republikk Landet har en lang og mangfoldig historie, med påvirkninger fra europeere, afrikanske slaver og indianere. I 1492 landet Columbus i denne regionen og innførte europeisk kultur og religion. Senere ble landet en koloni av Spanien, før det ble uavhengig i 1844.

Steder å oppleve: Hovedstaden Santo Domingo er hjem til den gamle bydelen, Zona Colonial, som har vakre arkitektoniske monumenter og kirker fra kolonialtiden. Punta Cana er et av de mest populære turistområdene i landet, med lange sandstrender, turkise farvann og et rikt utvalg av hoteller og ferieboliger. Samana-halvøya er også verdt å besøke, med sitt grønne landskap og muligheter for å se delfiner og havskilpadder. 

Mat og kultur: Kulturen i Den Dominikanske Republikk er en blanding av afrikansk, europeisk og taino-indiansk tradisjon, reflektert i musikk, dans, mat og religiøs feiring. Kjøkkenet i landet er preget av krydret mat, inkludert stekte kyllinger og pølser, samt en rekke sauser og grønnsaker. Folk i landet er også stolte av sin rum-produksjon og gir ofte besøkende smaksprøver.

Alt i alt er Den Dominikanske Republikk en spennende og vakker destinasjon med mye å oppleve. Fra den historiske arkitekturen i Santo Domingo til de lange sandstrendene i Punta Cana og det vakre landskapet i Samana-halvøya, er det noe for enhver reisende å nyte.

10 Fakta om den Dominikanske Republikk

  1. Den Dominikanske Republikk er det tredje største landet i Latin-Amerika etter Brasil og Mexico.
  2. Landet har en befolkning på over 11 millioner mennesker.
  3. Den Dominikanske Republikk er kjent for sine vakre strender, blå hav og varme klima.
  4. Baseball er den mest populære idretten i landet, og mange Dominikanere har gjort det stort i Major League Baseball.
  5. Landet er kjent for sin musikkstil "Merengue", en form for dansemusikk og sang.
  6. Kaffe, tobakk, sukkerrør, bananer og turisme er de viktigste næringene i landet.
  7. Landet har en lang historie med spansk kolonisering, og har en blanding av europeiske, afrikanske og indianske kulturer.
  8. Den Dominikanske Republikk er kjent for sitt unike kunstverk, inkludert malerier, skulpturer og keramikk.
  9. Landet har et variert dyreliv, inkludert mange endemiske arter av fugler, amfibier og insekter.
  10. Landet har mange nasjonalparker og beskyttede områder, inkludert Parque Nacional del Este og Los Haitises nasjonalpark, som gir besøkende muligheten til å oppleve den unike floraen og faunen i regionen.
Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.