12 Feb
12Feb


MaldiveneDetaljer
Innbyggertallcirka 540 000
ReligionIslam
Brutto nasjonalprodukt (BNP)cirka 4,7 milliarder dollar
HovedstadMalé
Anbefalt hotell i hovedstaden


Maldivene er en gruppe av 26 atoller lokalisert i Det indiske hav, sørøst for India. Landet er kjent for sin vakre skjønnhet, med hvite sandstrender, turkise hav, korallrev og et rikt dyreliv.

Historie: Maldivene ble først besett av sinhalesiske og tamilske beboere for mer enn 2 000 år siden, og har siden blitt regjert av en rekke dynastier, inkludert portugisiske, nederlandske og britiske herskere. Landet ble selvstendig i 1965 og har siden da vært en demokratisk republikk.

Steder å oppleve: Maldivene har en rekke steder å besøke, inkludert Malé, hovedstaden og største byen i landet, og Baa Atoll, et naturreservat med et rikt dyreliv og korallrev.

Mat og kultur: Maldivenes kultur er en blanding av arabiske, indiske og sri lankiske innflytelser, reflektert i landets mat, musikk og dans. Mange av de tradisjonelle retter er laget med sjømat, grønnsaker og krydder.

10 Fakta om Maldivene

  1. Maldivene er verdens minste nasjon både i areal og befolkning. Landet består av 26 atoller, spredt over en stor område i Det indiske hav. 
  2. Hovedstaden, Malé, er den største byen i Maldivene og fungerer som landets økonomiske sentrum. 
  3. Dhivehi er det offisielle språket i Maldivene, i tillegg til engelsk. 
  4. Maldivene har en lang historie som en handelspost mellom Asia og Afrika. 
  5. Maldivenes musikktradisjon har arabiske, indiske og sri lankiske innflytelser. 
  6. Sjømat er en viktig del av Maldivenes kosthold, med ferske fisk, skalldyr og tang som ofte brukes i matlagingen. 
  7. Maldivene har en av de mest velbevarte koralleksosystemene i verden, med mange forskjellige arter av fisk og skalldyr. 
  8. Landet er kjent for sine vakre hvite sandstrender, turkise hav og krystallklart vann. 
  9. Maldivene er en av verdens mest populære feriedestinasjoner, med mange luksuriøse hoteller og spa-resorter å velge mellom. 
  10. Malé Atoll er hjem til mange av Maldivenes viktigste historiske monumenter, inkludert Hukuru Miskiy-moskeen og 17. århundrets kongelige
Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.