10 Jan
10Jan

Bangkok er en pulserende og livlig by som tilbyr et bredt utvalg av aktiviteter og attraksjoner for besøkende. Her er får du en lang liste over 20 ting du kan gjøre og utforske i Thailands hovedstad Bangkok på din neste reise. 

1. Besøk Wat Arun, også kjent som Temple of Dawn. Dette imponerende tempelet er kjent for sine dekorerte keramiske fliser og imponerende størrelse.

2. Ta en båttur langs Chao Phraya-elven for å se byens viktigste landemerker fra vannet.

3. Utforsk det berømte Wat Pho-tempelet, som er hjemmet til den største levende buddha-statuen i Thailand.

4. Ta en tur til Khao San Road for å oppleve det pulserende nattelivet i Bangkok.

5. Besøk det kongelige palasset og det tilhørende Wat Phra Kaew-tempelet, som er kjent for sine vakre arkitektoniske bygninger og dekorasjoner.

6. Shopp til du dropper i en av Bangkoks mange markeder, som Chatuchak-markedet eller Pratunam-markedet.

7. Besøk Wat Saket og klatre opp til toppen av "Guldtempelet" for å se utsikten over byen.

8. Spis deg gjennom Bangkoks berømte gatekjøkken og opplev de autentiske thailandske smakene.

9. Ta en tuk-tuk-tur gjennom byens gater for å få en unik opplevelse av Bangkok.

10. Besøke Wat Benchamabophit (Marble Temple) - et annet viktig temple i Bangkok som imponerer med sine marmorskulpturer og arkitektur.

11. Opplev den fantastiske arkitekturen og dekorasjonene i Wat Mangkon Kamalawat.

12. Ta en tur til Wat Ratchanadda for å se det unike Loha Prasat-byggverket.

13. Ta en tur til Jim Thompson House for å se den vakre samlingen av thailandsk arkitektur og kunst.

14. Gå til et av Bangkoks mange spa- og massasjesteder for å slappe av og nyte de tradisjonelle thailandske behandlingene.

15. Ta en tur til Wat Traimit for å se den berømte Gule buddha, som er laget av massivt gull.

Besøk Wat Arun, også kjent som Temple of Dawn

Wat Arun er et imponerende buddhistisk tempel som ligger langs Chao Phraya-elven i Bangkok. Det er kjent for sine dekorerte keramiske fliser og imponerende størrelse, og er en av de mest besøkte attraksjonene i Bangkok. 

Tempelet ble bygget under regjereringen til kong Taksin i det 18. århundre, og det var først kjent som Wat Makok, før det ble omdøpt til Wat Arun i det 19. århundre. Navnet "Arun" betyr "dawn" på thai, og dette refererer til de vakre soloppgangene som kan sees over elven fra tempelet.

Tempelet består av flere store pagoder som er dekorert med tusenvis av keramiske fliser i fargerike mønstre, samt glitrende glass- og krystallinslag. Det er også et stort antall buddha-statuer og andre dekorasjoner som gir besøkende et unikt innblikk i thailandsk arkitektur og kunst.

For å besøke Wat Arun fra Bangkok sentrum, kan du ta en båttur langs Chao Phraya-elven til Tha Tien pier, som er nær tempelet. Alternativt kan du ta en tuk-tuk eller taxi fra andre steder i byen, eller du kan gå fra Wat Pho eller Wat Mangkon Kamalawat. 

Det kan være litt klatre å gjøre for å komme opp til hovedpagoden, men det er verdt det for den utsikten over elven og byen du får. Billettene til Wat Arun kan kjøpes ved inngangen, men det kan være kø på høysesongen.

Ta en båttur langs Chao Phraya-elven

Denne elven er hjertet av byen og gir deg en unik mulighet til å se noen av Bangkoks viktigste landemerker fra vannet.

På denne båtturen kan du oppleve å se noen av de mest kjente templene i Bangkok, som Wat Arun (Temple of Dawn) og Wat Pho (Temple of the Reclining Buddha). 

Du vil også få se den kongelige palassen og Wat Phra Kaew (Temple of the Emerald Buddha), samt flere andre historiske og kulturelle landemerker langs elven.

Du kan også se det pulserende livet langs elvebredden, med fiskere, små båter, og mennesker som lever langs elven. 

Det kan også være mulig å se en del av Bangkoks storslåtte skyline, spesielt om kvelden. Båtturene langs elven kan tas hele dagen, men det kan være annerledes avhengig av selskapet du velger. 

De fleste selskapene starter tidlig om morgenen og tilbyr kveldsturer også. Det kan være lurt å sjekke med selskapet for å se når de har turer tilgjengelig og å bestille i god tid, spesielt om høysesongen. 

Båtturene kan være med guide eller uten, avhengig av valget ditt. Det kan være lurt å ha med litt ekstra penger for å kjøpe drikke eller snacks om bord, og å ha beskyttelse mot solen og regn, hvis det trengs.

Utforsk det berømte Wat Pho-tempelet

Wat Pho, også kjent som Temple of the Reclining Buddha, er et av de mest berømte templene i Bangkok og en av de eldste i byen. Det er hjemmet til den største levende buddha-statuen i Thailand, en 46 meter lang og 15 meter høy statue av den liggende buddhaen. 

Det anses som et av de viktigste templene i landet og et senter for buddhistisk læring og tradisjonell thailandsk medisin. Tempelet ble bygget på 1700-tallet, under regjereringen av kong Rama I, som var den første kongen i Chakri-dynastiet. 

Templet har gjennomgått flere renoveringer og restaureringer gjennom årene. Innenfor templets område kan du se en rekke interessante arkitektoniske bygninger, inkludert pagoder, haller og stupaer, dekorert med vakre tekstiler, malerier og utskjæringer. 

Det er også en rekke buddha-statuer og andre kunstverk som gir besøkende et unikt innblikk i thailandsk kultur og historie. Det mest imponerende er selvfølgelig den liggende buddhaen, som er dekket av gullplater og er et viktig religiøst og kulturelt symbol i Thailand. 

Ta en tur til Khao San Road

Khao San Road er en berømt gate i Bangkok, spesielt kjent for å være et senter for backpackers og budgetreisende. Street ligger i Banglamphu-distriktet i nærheten av det historiske Wat Bowonniwet-tempelet.

Gaten er full av liv, med et bredt utvalg av butikker, markeder, restauranter, barer og klubber som tiltrekker seg mange besøkende hver dag. Det er et populært sted å shoppe for billige klær, smykker og suvenirer, samt å få en førstehånds opplevelse av Bangkoks gatekjøkken og street food-kulturen.

Du kan også finne en rekke budjetthoteller og guesthouses langs gaten, som gjør det til et ideelt sted å bo for budget-bevisste reisende. Det er også mange reisebyråer og turarrangører som kan hjelpe deg med å planlegge turen din i Bangkok og i resten av Thailand.

Khao San Road er også kjent for sitt pulserende natteliv, med et stort utvalg av barer og klubber som holder deg våken hele natten. Du kan finne alt fra live musikk og DJs til sportsbarer og karaoke-steder.

Det er absolutt mange fine plasser å spise og drikke langs Khao San Road, du kan finne alt fra thai street food, til internasjonal mat og lokale spesialiteter. Det er også et godt utvalg av barer og utesteder hvor du kan nyte en kald øl eller cocktail mens du nyter den livlige atmosfæren.

Besøk det kongelige palasset

Det kongelige palasset i Bangkok er hjemmet til den thailandske kongefamilien og et av de mest populære turistattraksjonene i byen. 

Det er kjent for sine vakre arkitektoniske bygninger og dekorasjoner, og gir et unikt innblikk i thailandsk kultur og historie. 

Wat Phra Kaew, også kjent som Temple of the Emerald Buddha, er et tilhørende tempelet som ligger innenfor palassets område og er kjent for å være et av de viktigste religiøse stedene i Thailand.

Palasset ble bygget i 1782 under regjereringen av kong Rama I, grunnleggeren av Chakri-dynastiet. Det har vært hjemmet til kongefamilien i over 200 år, og har vært viktig for både statsreligiøse og politiske hendelser i Thailand.

Shopp til du dropper i en av Bangkoks mange markeder

Chatuchak-markedet, også kjent som JJ-markedet, er et av de største og mest populære markedene i Bangkok. Det er et shopperparadis for besøkende som ønsker å kjøpe alt fra tradisjonelle thailandske varer, klær, smykker, tekstiler, kunstverk, møbler, planter og mat. 

Markedet spenner over flere hundre kvadratmeter og har mer enn 15 000 boder og butikker, som selger alt fra billige varer til unike og eksklusive ting. Det er delt inn i flere seksjoner, hvor hver seksjon har sine egne spesialiteter, som for eksempel klær, tekstiler, kunst, antikviteter, møbler, mat, planter og mye mer. 

Det kan være litt overveldende å navigere i begynnelsen, men det er mange kart og informasjonspunkter som kan hjelpe deg. Markedet har også et stort utvalg av streetfood og spisesteder, som gir deg mulighet til å smake på de autentiske thailandske smakene.

Besøk Wat Saket

Wat Saket, også kjent som Golden Mount Temple, er et imponerende buddhistisk tempel som ligger på en kulle i Bangkok. Det er kjent for sin spektakulære utsikt over byen og sine religiøse relikvier, og gir besøkende en unik mulighet til å oppleve både historie og kultur i Bangkok.

Tempelet ble bygget i det 17. århundre under regereringen av kong Rama I, og det har vært et viktig religiøst senter i Bangkok i over 300 år. Det har gjennomgått flere restaureringer og renoveringer gjennom årene.

Oppe på kollen, kan du besøke den store gulldekorerte pagoden som gir utsikt over hele Bangkok, samt en rekke andre pagoder og haller som er dekorert med vakre tekstiler og malerier.

Det er også en rekke buddha-statuer og andre kunstverk som gir besøkende et unikt innblikk i thailandsk arkitektur og kunst. Innenfor templet kan du også se en samling av relikvier fra buddhaen og andre religiøse lærere, som gir besøkende en sjanse til å lære mer om buddhismen og dets betydning i Thailand.  

I tillegg til det, kan man delta i bønnen og meditasjon, som ofte ledet av munker. 

Spis deg gjennom Bangkoks berømte gatekjøkken

Bangkok er kjent for sine berømte gatekjøkken, som tilbyr en rekke autentiske thailandske retter til rimelige priser. 

Gatekjøkkenene er spredt over hele byen, men de mest kjente områdene for gatekjøkken er sukkerrottene i Chinatown, Khao San Road, og steder som Mo Chit BTS station, Victory Monument BTS station, og Saphan Taksin BTS station .

Det finnes et bredt utvalg av retter som kan prøves, fra de tradisjonelle thailandske rettene som Pad Thai, Tom Kha Gai, som er en kokosnøtt suppe med kylling eller en tradisjonell Papaya salat som kalles som som Tam Muay, til mer uspesifikke internasjonale retter som burgere og pizza. 

Du kan også finne et stort utvalg av deilige desserter og fruktjuicer.Gatekjøkkenene er kjent for å servere maten raskt og til rimelige priser, og gir deg muligheten til å smake på de autentiske thailandske smakene i en autentisk atmosfære.

Ta en tuk-tuk-tur gjennom byens gater

Ta en tuk-tuk-tur i Bangkok er en unik og spennende måte å oppleve byen på. Tuk-tuk er små, trehjulige vogner som er drevet av en motorsykkelmotor, og de er kjent for å være en av de mest karakteristiske formene for transport i Bangkok.

En tuk-tuk-tur gir deg muligheten til å se byen på en annen måte, og å komme deg inn i de mer livlige og travle områdene. Du kan kjøre gjennom de trange gatene i Chinatown, se det pulserende livet langs elvebredden, eller besøke noen av de kjente landemerkene i Bangkok, som det kongelige palasset og Wat Pho. 

Tuk-tuk sjåførene kan også ta deg til noen av de mer avsidesliggende områdene i byen, som kan være vanskelig å nå med annen form for transport. Tuk-tukene var først introdusert i Bangkok på 1950-tallet som et alternativ til den tradisjonelle trehjulede rickshawen. 

I begynnelsen ble de hovedsakelig brukt av fattige arbeidere for å komme seg til og fra arbeidet, men de har nå blitt en populær form for turisttransport. Tuk-tukene er billige og gir en unik opplevelse av å se byen.

Besøke Wat Benchamabophit

Wat Benchamabophit, også kjent som Marmor tempelet, er et av de mest imponerende templene i Bangkok. Det ligger i den historiske delen av byen, og er lett tilgjengelig med t-bane eller taxi.

Tempelet er kjent for sin unike arkitektur og dekor, som inkluderer marmorveggene og detaljerte skulpturer av dverger og demoner. Inne i tempelet vil du kunne se viktige helligdommer, som for eksempel en statue av Buddha som er laget av italiensk marmor. 

Du vil også kunne se et museum som viser små skulpturer og andre kunstverk som er relatert til buddhismen og thailandsk kultur. 

Wat Benchamabophit er også kjent for sin historie. Det ble bygget av kong Chulalongkorn (Rama V) i 1899, og var et av de første templene i Bangkok som ble bygget med moderne teknologi.

Wat Mangkon Kamalawat

Tempelet ble bygget i 1871 av kinesiske immigranter som hadde flyttet til Bangkok. Det er et viktig religiøst sted for den kinesiske befolkningen i byen, og er dedikert til flere buddhistiske og daoistiske helgener. 

Wat Mangkon Kamalawat er en unik kombinasjon av thailandsk og kinesisk arkitektur og kunst, og dekorert med vakre skulpturer, malerier og mosaikker. Inne i tempelet vil du kunne se viktige helligdommer som statuer av Guanyin, den kinesiske inkarnasjonen av buddhistisk barmhjertighet og kjærlighet, samt andre buddhistiske og daoistiske helgener. 

Du vil også se mange thailendere og kinesere komme her for å tilbe og ofre gaver.Tempelet er også kjent for å være et livlig sted, spesielt under festivalene som Chinese New Year og Vegetarian Festival, hvor det er vanlig å se prosesjoner, musikk og kulinariske eventer. 

Det er viktig å vise respekt for dette ved å følge dresskoden og oppføre seg rolig og stille mens du besøker tempelet.

Ta en tur til Wat Ratchanadda

Wat Ratchanadda er et vakkert og historisk tempel beliggende i Bangkok sentrum, ikke langt fra den kjente turistattraksjonen Khao San Road. Det kan lett nås med t-bane eller taxi.

Tempelet er kjent for sin unike arkitektur, som kombinerer elementer fra sørøstasiatisk og europeisk stil. Det ble bygget i 1846 under regjeringstiden til kong Rama III, og er et av de få eksemplene på en blanding av tradisjonell thailandsk og europeisk arkitektur i Bangkok. 

Du vil kunne se en rekke vakre og detaljerte skulpturer og dekorasjoner på veggene og taket, inkludert en samling av buddhistiske relikvier og mange statuer av buddhistiske helgener.

I tillegg til å besøke selve templet, kan man også besøke den berømte Loha Prasat-bygningen, som er det eneste eksempelet på en tre-etasjers stålstruktur i sørøst-Asia. 

Bygningen er kjent for sin unike arkitektur og historiske betydning. Det også finner også et museum i templet som viser mange buddhistiske relikvier og andre artefakter relatert til Buddhismen og Thai historie. 

Ta en tur til Jim Thompson House

Jim Thompson House er et viktig kulturminne og turistattraksjon i Bangkok. Det ligger i hjertet av byen, og kan enkelt nås med t-bane eller taxi. Det er hjemmet til den berømte amerikanske entreprenøren Jim Thompson, som var kjent for å revitalisere thailandsk silkeindustri i midten av det 20. århundre. 

Jim Thompson House består av seks tradisjonelle thailandske teakhus som er flyttet fra forskjellige deler av landet og sett sammen til et enkelt anlegg. Husene er dekorert med en unik kombinasjon av thailandsk og europeisk interiørdesign og inneholder en samling av thailandsk kunst og antikviteter.

Du vil kunne oppleve det autentiske livet og kulturen i Thailand ved å besøke Jim Thompson House. Du vil lære om thailandske arkitektur og interiørdesign samt om livet til Jim Thompson og hans betydning for thailandsk silkeindustri og kultur.

Jim Thompson House ble bygget i 1959, og han bodde i huset til han forsvant under en ferie i Malaysia i 1967. Etter hans forsvinning har huset blitt åpnet for offentligheten som et museum og en kulturminne.

Det er nå en populær attraksjon i Bangkok og en unik mulighet til å se et stykke thailandsk historie og kultur.

Gå til et av Bangkoks mange spa- og massasjesteder

Bangkok er kjent for å ha et bredt utvalg av spa- og massasjesteder, som tilbyr alt fra tradisjonelle thailandske massasjer til mer moderne velværebehandlinger. Du finner dem overalt i byen, fra luksuriøse hoteller til små, lokale sentre. 

Noen av de mest populære områdene for spa og massasje i Bangkok er Sukhumvit, Silom og Siam. Thailandsk massasje er en tradisjonell form for terapi som har sine røtter i buddhismen og Ayurveda, og er kjent for å være dypt avslappende og avslappende. 

Det involverer strekking, trykking og gnidning av muskler og ledd, og kan bidra til å lindre stress og muskelsmerter. Noen av de mest populære thailandske massasjebehandlingene inkluderer Thai klassisk massasje, oil massasje, og fotmassasje.

Kulturen bak thai massasje er sterkt forankret i thailandsk kultur, og anses som en del av landets medisinske system. Massører i Thailand er ofte velutdannede og har gått gjennom en omfattende opplæring.  

 Tur til Wat Traimit for å se den berømte Gule buddha

Wat Traimit, også kjent som Templene av den Gule Buddha, er et viktig buddhistisk tempel i Bangkok som er kjent for å huse en av verdens største statuer av den siddende buddha, også kjent som den Gule Buddha. 

Denne statuen ligger i templets hovedshrine og kan lett nås med t-bane eller taxi.Statuen er laget av massivt gull, som veier hele 5,5 tonn, og er over 3 meter høy. Den er kledd i rikt brodert tekstiler og er et imponerende syn. 

Denne statuen av buddha er verdens største gullstatue og er kjent for å være et symbol på rikdom og hellighet.Det som gjør denne statuen så spesiell er dens alder, det er ment å ha blitt laget i 13 century i Sukhothai-perioden. 

Den ble funnet av tilfeldighet i den gamle chedien i templet i 1955, da man oppdaget at det var en gul buddha inne i en tekstilpakket statuen. Tempelet selv ble opprinnelig bygget i 13th century og siden restaurert flere ganger, men statuen har vært bevart gjennom årene. 

I tillegg til å besøke den Gule Buddha, kan man også besøke museet i templet som gir deg mer informasjon om historien og bakgrunnen til statuen og templet. 

Bestill tur til Thailand her

Bestille en tur til Thailand gjennom Hotels.com er en enkel og praktisk måte å planlegge og gjennomføre din ferie til det vakre og fascinerende landet. Dette gir deg tilgang til et bredt utvalg av overnattingstilbud, fra luksuriøse hoteller til billige alternativer, samt mange verktøy for å hjelpe deg med å planlegge din reise. 

Du kan søke etter hoteller i forskjellige byer i Thailand, som Bangkok, Chiang Mai, Phuket, og Koh Samui, samt i andre deler av landet. Du kan velge mellom forskjellige prisklasser, fasiliteter og steder, slik at du kan finne det perfekte stedet for deg. 

Du kan også lese anmeldelser fra tidligere gjester og se bilder av hotellene, slik at du kan få et godt inntrykk av hva du kan forvente.Du kan også bestille tilleggstjenester som transport til og fra flyplassen, utflukter og attraksjoner, og leiebil, alt i et enkelt og praktisk system. Hotels.com tilbyr også pakkereiser og spesielle tilbud, slik at du kan spare penger på din reise.

Med Hotels.com kan du være sikker på at du får en god pris og en enkel og praktisk måte å planlegge og gjennomføre din drømmeferie til Thailand, med et bredt utvalg av overnattingsmuligheter, verktøy for planlegging og tilleggstjenester som kan hjelpe deg å få mest mulig ut av opplevelsen. 

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.