28 Apr
28Apr

København er en av Europas mest fascinerende byer, og byr på en rekke spennende opplevelser og attraksjoner. Her får du vite mer fakta om byen, hva du kan oppleve på turen, og de beste hotellene som vi anbefaler i denne byen.  


Fakta om København
1.København er Danmarks hovedstad og største by med en befolkning på cirka 633 000 innbyggere.
2.Byen ligger på østkysten av Sjælland, en av Danmarks største øyer, og er omgitt av Øresund, en smal strekning med vann som skiller Danmark fra Sverige.
3.København er kjent for sin arkitektur, spesielt den nyklassisistiske Amalienborg-palasset, Christiansborg-slottet og Rundetårn.
4.Byen er også kjent for sitt sykkelvennlige miljø og har en omfattende sykkelinfrastruktur som gjør det enkelt å komme seg rundt på to hjul.
5.København er hjemmet til det berømte fornøyelsesparken Tivoli, som ble grunnlagt i 1843 og er en av verdens eldste temaparker.
6.Byen har en rik historie og har vært hovedstaden i Danmark siden 1417.
7.København er også kjent for sitt kulinariske mangfold, med alt fra tradisjonell dansk mat til moderne gourmetretter.
8.Byen har en livlig kunstscene, med mange museer og gallerier som viser alt fra klassisk til moderne kunst.
9.København er en av Europas grønneste byer, og har mange parker og grønne områder, inkludert Kongens Have og Frederiksberg Have.
10.Byen er også kjent for å være en av verdens mest livlige og livlige byer, med en blanding av historisk sjarm og moderne livsstil.

10 spennende ting du kan oppleve i København

Besøke Tivoli: Tivoli er en av Københavns mest berømte attraksjoner og er en av verdens eldste fornøyelsesparker. Denne fantastiske parken ble grunnlagt i 1843 og byr på en rekke karuseller, spisesteder og underholdning for hele familien.

Utforsk Christiansborg-slottet: Christiansborg-slottet er en av Danmarks mest imponerende bygninger og er hjemmet til det danske parlamentet og statsministerens kontor. Her kan du besøke de kongelige rommene og ta en tur rundt i slottshagen.

Oppleve Nyhavn: Nyhavn er en av Københavns mest maleriske områder og er kjent for sine fargerike hus og kanaler. Dette er en flott plass å nyte en deilig middag eller en drink mens du beundrer utsikten over vannet.

Besøk Den lille havfruen: Den lille havfruen er en av Københavns mest kjente landemerker og er en bronsestatue som ble inspirert av H.C. Andersens eventyr. Statuen står på en stein ved Langelinie-kaien og er et must-see for alle besøkende til byen.

Ta en sykkeltur: København er kjent for å være en av Europas mest sykkelvennlige byer, og det er en flott måte å utforske byen på. Det er en rekke sykkelutleiefirmaer i byen, og du kan enkelt leie en sykkel og ta en tur langs byens mange sykkelstier.

Opplev Københavns kulinariske scene: København er kjent for sin matkultur, og det er mange flotte restauranter å velge mellom. Prøv noen av byens beste lokale retter som smørrebrød, fiskekaker og risalamande.

Besøk Kronborg slott: Kronborg slott ligger i den vakre byen Helsingør, rundt 45 minutters kjøretur fra København. Dette er et av Nord-Europas mest imponerende slott og ble inspirert av Shakespeares Hamlet.

Ta en båttur langs kanalene: En av de beste måtene å se København på er å ta en båttur langs kanalene. Det er mange båtturer å velge mellom, og du kan se byens vakre arkitektur og attraksjoner fra vannet.

Besøk det kongelige slottet i Amalienborg: Amalienborg-slottet er hjemmet til den danske kongefamilien, og det er mulig å besøke de kongelige rommene og hagen. Her kan du også se vaktavløsningen som finner sted hver dag klokken 12.00.

Utforsk Københavns kunstscene: København har en livlig kunstscene, og det er mange gallerier og kunstmuseer å utforske. Besøk det kjente Louisiana Museum of Modern Art som ligger utenfor byen og byr på en fantastisk samling av moderne kunst og skulpturer. Eller ta en tur til Glyptoteket som har en imponerende samling av klassisk kunst og skulpturer fra hele verden. 

Uansett hva du velger å gjøre, vil København ikke skuffe når det kommer til spennende opplevelser og attraksjoner.

Finn beste priser på hotell i København 

Du kan søke frem de beste prisene gjennom HotelsCombined på denne lenken.

Her er en liste over 5 hoteller i København som er verdt å besøke, sammen med litt fakta om hvert hotell:

  1. Hotel d'Angleterre -  Dette luksuriøse hotellet ligger midt i sentrum av København og har vært vertskap for berømte gjester som Winston Churchill og Audrey Hepburn. Hotellet ble grunnlagt i 1755 og har 123 rom og suiter som er innredet med antikviteter og moderne bekvemmeligheter.
  2. Nimb Hotel - Ligger like ved Tivoli-hagen og er et av de mest unike hotellene i København. Hotellet har 17 luksuriøse rom og suiter som er innredet i en romantisk stil, og gjestene kan nyte godt av hotellets spa, gourmetrestaurant og privat takterrasse.
  3. Hotel Sanders - Ligger i en elegant 1800-tallsbygning i Københavns historiske sentrum og har en blanding av klassisk og moderne innredning. Hotellet har også en av byens mest populære restauranter og en avslappende takterrasse.
  4. Hotel Alexandra - Holder til i hjertet av København og er et boutiquehotell som er innredet i en retrostil med møbler fra midten av forrige århundre. Hotellet har en unik beliggenhet nær Tivoli-hagen og Rådhusplassen.
  5. Nobis Hotel Copenhagen - Dette elegante hotellet ligger i en historisk bygning i hjertet av København og har en blanding av moderne og klassisk innredning. Hotellet har også en flott beliggenhet nær Kongens Nytorv og Københavns berømte shoppinggater.

Kilder: 

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.