26 Mar
26Mar

Island er et unikt og vakkert land som tilbyr et bredt spekter av aktiviteter og opplevelser for besøkende. Den beste tiden å besøke Island avhenger av hva du vil se og gjøre under turen din. Her har vi plukket ut opplevelser du kan gjøre på forskjellige årstider når du besøker Island. 

Våren (mars - mai) 

er en fin tid å besøke Island hvis du vil oppleve landets naturlige skjønnhet og se Nordlyset. Dagene er lengre og været er mildere, noe som gjør det perfekt for å gå tur og utforske landets vakre landskap. Ville blomster begynner å spire, noe som gjør det til den perfekte tiden for å se Islands fargerike flora. Under våren er Nordlyset fortsatt synlig, noe som gjør det til en fin tid å ta en Nordlys-tur.

Sommeren (juni - august) 

er den mest populære tiden å besøke Island. Dagene er lange, med opptil 24 timer med dagslys, noe som gjør det ideelt for å utforske landets mange utendørsattraksjoner. Været er varmt og solfylt, noe som gjør det perfekt for å gå tur, fiske og svømme. Sommeren er også den beste tiden å se Islands berømte lomvier, da de vender tilbake til kysten for å yngle.

Høsten (september - november) 

er en fin tid å besøke Island hvis du vil oppleve landets vakre høstfarger. Dagene er kortere og været er kjøligere, noe som gjør det perfekt for å utforske landets mange utendørsattraksjoner. Nordlyset begynner å bli synlig igjen, og mange turoperatører tilbyr Nordlys-turer om høsten.

Vinteren (desember - februar) 

er en fin tid å besøke Island hvis du vil oppleve landets vinterlandskap. Dagene er korte, med bare noen få timer med dagslys, noe som gjør det perfekt for å se Nordlyset. Været er kaldt, med snø og is, noe som gjør det ideelt for vintersporter som ski og snøscooter.

Konklusjonen er at Island er et året rundt destinasjon, hver sesong tilbyr sine egne unike opplevelser og aktiviteter. Våren tilbyr muligheten til å se Nordlyset og ville blomster, sommeren er ideell for utendørs aktiviteter og lomvie-observing, høsten tilbyr vakre høstfarger, og vinteren er perfekt for Nordlyset oog vintersport. 

Velg sesongen som passer interessene dine og du vil ha en fin tid på Island. Uansett hvilken sesong du velger å besøke, vil du ikke angre på å ha valgt å oppleve dette vakre landet med sine unike naturskjønnheter, historie og kultur. Det er alltid noe å gjøre og se på Island, og mange minnerike opplevelser venter deg.

11 Forslag til hva du kan oppleve på Island

Det er mye å oppleve på Island uansett tid på året. Her har vi samlet 11 forslag til hva du kan gjøre på din neste ferietur på Island. 

1.Se på Nordlyset: 

Island er et av de beste stedene i verden for å se det magiske fenomenet Nordlyset. Vintermånedene er det beste tidspunktet å se det, men det kan også ses tidlig på høsten og sent på våren.

2.Besøk den blå lagune: 

Den blå lagune er et av Islands mest kjente landemerker og et besøk til denne varme og mineralrike innsjøen er en unik opplevelse.

3.Gå på Vatnajökull nasjonalpark: 

Vatnajökull nasjonalpark er Europas største nasjonalpark med et vakkert landskap av isbreer, elver, fosser og vannfall. Det er også muligheter for vintersport og guidede vandringer.

4. Se på geysirene: 

Island er kjent for sine geotermiske aktiviteter, og geysirene er et av høydepunktene. Det mest kjente er Strokkur, som spruter vann og damp hvert femte minutt.

5. Besøk Reykjavik: 

Reykjavik er Islands hovedstad og byen har en unik atmosfære med farverike bygninger, et livlig uteliv og en interessant kultur.

6. Ta en fisketur: 

Island er kjent for sine rike fiskebestander og det er mange muligheter for å fange din egen fisk på en fisketur.

7. Opplev Islands vulkaner

Island har mer enn 130 aktive vulkaner, og mange av dem kan besøkes. Et besøk til Eyjafjallajökull vulkanen som er kjent for å ha forårsaket flystans i 2010.

8. Utforsk Jökulsárlón isbrelagune: 

Jökulsárlón er en av de mest imponerende isbrelagunene i verden og et besøk her vil gi deg en unik opplevelse av is og vann.

9 Opplev Islands ville dyreliv: 

Island har et rikt dyreliv med både ville pattedyr og fugler. Du kan se hvaler, seler og hvalrosser langs kysten og gasellene er også en vanlig syn.

10. Gå på vandring: 

Island har et vakkert landskap med fjorder, fjell og vannfall som er perfekt for vandring. Det finnes flere guidede vandringer tilgjengelig for å oppleve dette landskapet.

11. Prøv Islands kulinariske delikatesser: 

Island har en unik kulinarisk scene med ferske råvarer som fisk, skalldyr og lam. Prøv det tradisjonelle islandske måltidet "Hákarl" som er fermentert kveite eller "Lambafell", lam fra Islands ville fjellområder. 

Du kan også prøve lokale øl og brennevin som "Brennivín" kjent som "svart drottning" og "Reyka Vodka" laget av rennende vann fra glaciærene. Opplev også smaken av Islands tradisjonelle mat som skyr, kjøttboller og pottet suppe. 

5 flotte hoteller i Reykjavik 

Her får dere 5 spennende hotellvalg i forskjellige prisklasser med høy rating på Hotels.com fra tidligere besøkende. 

Tower Suites Reykjavik

Tower Suites Reykjavik er et luksuriøst og eksklusivt hotell beliggende i hjertet av Reykjavik. Hotellet tilbyr et unikt og luksuriøst opphold med panoramautsikt over byen og fjellene. Rommene på Tower Suites Reykjavik er innredet med eksklusive møbler og materialer, og har store vinduer som gir deg en vakker utsikt over byen.

 Når du bor på Tower Suites Reykjavik, vil du være i nærheten av mange av Reykjaviks viktigste attraksjoner. Hotellet ligger kun en kort spasertur fra sentrum, hvor du finner en rekke butikker, restauranter og kulturelle attraksjoner. Det er også lett tilgang til den kjente Laugavegur shoppinggaten og Hallgrímskirkja kirken. 

Iceland Parliament Hotel 

Iceland Parliament Hotel er et luksuriøst hotell i hjertet av Reykjavik. Hotellet har et bredt utvalg av fasiliteter for å gjøre oppholdet ditt så komfortabelt som mulig. Det inkluderer en restaurant som serverer lokale og internasjonale retter, en bar, et treningsstudio og en spa-avdeling med badstue og massasje. 

Gjester kan også benytte seg av den 24-timers resepsjonen og den gratis parkeringen på stedet. Det er også mange spennende ting å gjøre på Iceland Parliament Hotel. Hotellet har en egen kunstgalleri som vies til å vise verk av islandske kunstnere, og det arrangeres ofte konserter og arrangementer i hotellets egen konsertsal.

Icelandic Apartments

Hotellet gir deg muligheten til å oppleve det beste av både verdener, med komforten av et hjem borte fra hjemmet, samtidig som du kan nyte hotellets tjenester og fasiliteter. 

Leilighetene på Icelandic Apartments er innredet med enkel, men elegant innredning, og er fullt utstyrt med moderne fasiliteter som kjøkken, stue, soverom, bad og gratis Wi-Fi. Noen av leilighetene har også private terrasser med utsikt over byen.

Hótel Berg

Hotellet har et stort utvalg av rom, fra enkle standardrom til luksuriøse suiter, noen av dem har også private terrasser med utsikt over byen. Hótel Berg har en fin og innbydende lobby, og et eget treningsstudio for deg som ønsker å holde deg i form. 

Hotellet har også en bar og en restaurant som serverer lokale og internasjonale retter. Gjester kan også benytte seg av den 24-timers resepsjonen og den gratis parkeringen på stedet. Gjester kan også benytte seg av den 24-timers resepsjonen og den gratis parkeringen på stedet. 

ION Adventure Hotel

ION Adventure Hotel i Reykjavik er et unikt og moderne hotell som tilbyr en opplevelse av avslapning og eventyr i den vakre islandske naturen. Hotellet ligger i nærheten av den berømte Golden Circle route, som gir deg muligheten til å utforske noen av Islands mest imponerende naturskjønnheter som Geysir, Gullfoss og Thingvellir nasjonalpark.

Hotellet har et stort utvalg av rom, fra enkle standardrom til luksuriøse suiter, alle innredet med enkel men elegant innredning, og moderne fasiliteter som gratis Wi-Fi og flatskjerm-TV. Hotellet har også et svømmebasseng hvor du kan slappe av etter en lang dag med utforskning.

Island er spennende å besøke uansett tid på året

Island er et unikt land med en vakker og variert natur, fra vulkaner og gletsjere til fossefall og geotermiske områder. Årstidene på Island kan variere mye, og hver har sine egne unike kvaliteter. 

På sommermånedene fra juni til august, kan man oppleve lange dager med nesten 24 timer med dagslys, noe som gir deg mer tid til å utforske og nyte naturen. På vintermånedene fra desember til februar, kan man oppleve det magiske Nordlyset, samt kalde og snødekte landskap. 

Generelt sett, det er alltid noe å se og gjøre på Island, uansett når på året du besøker.


Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.