29 Apr
29Apr

Egypt er et land fullt av historie, kultur og naturlige skatter, og det er mye å oppleve for reisende som vil besøke dette fascinerende landet.  Her får du vite mer om hva du kan oppleve i Egypt på ferie, og hvilke hotell vi anbefaler for oppholdet. Denne destinasjonen har så mye å by på, fra antikke monumenter til moderne byer, vakre naturområder og deilige matopplevelser.  

10 Fakta om EgyptBeskrivelse
HovedstadKairo
Offisielt språkArabisk
ValutaEgypts pund (EGP)
Berømte landemerkerPyramidene i Giza, Luxor-tempelet, Kongenes dal, Det egyptiske museum og Nilen.
KlimaEgypt har et ørkenklima med svært varme somre og milde vintre.
MatEgyptisk mat inkluderer falafel, hummus, shawarma, kofta og koshari, et populært vegetarisk rett.
KulturEgyptisk kultur inkluderer musikk, dans, litteratur og kunst som har utviklet seg over tusenvis av år.
ReligionHovedsakelig islam og kristendom, men også en liten andel av egyptere praktiserer andre religioner.
SpråkSelv om arabisk er det offisielle språket, snakker mange egyptere også engelsk, spesielt de som jobber i turistnæringen.
KleskodeMens det er akseptabelt for turister å ha på seg hva de vil, kan det være lurt å kle seg konservativt og dekke til skuldre og knær i Egypt.

10 ting å oppleve på din reise til Egypt

Utforsk pyramidene i Giza: Det er ingen tvil om at de ikoniske pyramidene i Giza er et must-see når man besøker Egypt. De er en av de syv underverkene i antikken og gir en fantastisk innblikk i den gamle egyptiske sivilisasjonen.

Besøk Det egyptiske museet: Dette museet i Kairo er fullt av utrolige skatter, inkludert faraoenes gull og skatter fra Tutankhamon. Det er en flott måte å lære om Egypts rike historie på.

Ta en båttur på Nilen: Nilen er livsblodet i Egypt og en båttur langs elven er en flott måte å se landet på. Du kan se alt fra gamle templer til moderne bygninger langs elvebredden.

Dra til Luxor: Luxor er en by full av arkeologiske skatter, inkludert Karnak-tempelet og Kongenes dal. Det er også en flott base for å utforske det omkringliggende området.

Dykk i Rødehavet: Egypts kystlinje langs Rødehavet er et flott sted for dykking og snorkling. Du kan se et mangfold av sjøliv, inkludert koraller, haier og eksotiske fisker.

Utforsk ørkenen: Ørkenen dekker størsteparten av Egypt og det er en flott måte å utforske landskapet på. Du kan ri på kameler, kjøre terrengkjøretøy eller til og med ri på sanddynene.

Besøk Siwa-oasen: Siwa-oasen er en av de mest avsidesliggende og vakre oasene i Egypt. Det er hjem til vakre naturlige kilder, palmelunder og tradisjonelle egyptiske hus.

Dra til Alexandria: Alexandria er en vakker by ved kysten og var en gang et viktig kulturelt og intellektuelt senter. Du kan besøke Bibliotheca Alexandrina, en moderne gjenoppbygging av det antikke biblioteket i Alexandria.

Ta en varmluftsballongtur over Luxor: En varmluftsballongtur over Luxor er en flott måte å se byen og dens omgivelser på. Du kan se templer, Nilen og den fantastiske soloppgangen fra høyden.

Prøv egyptisk mat: Egyptisk mat er rik på smaker og krydder. Prøv lokale retter som kofta, shawarma, koshari og falafel.

8 Anbefalte hotell i Egypt

For å gjøre din reise til Egypt mer behagelig har vi funnet frem de mest populære hotellene. Du kan finne de beste prisene på HotelsCombined her

Four Seasons Hotel Cairo at Nile Plaza - Dette luksushotellet i Kairo ligger ved elvebredden av Nilen og har fantastisk utsikt over byen og elven. Hotellet har et spa, flere restauranter og en takterrasse med svømmebasseng.

Marriott Mena House, Cairo - Dette luksuriøse hotellet ligger også ved foten av pyramidene i Giza og har en stor hage og en utendørs svømmebasseng. Hotellet har også en egen hestestall og tilbyr ridningsturer i området.

Sofitel Legend Old Cataract Aswan - Dette historiske hotellet ligger ved bredden av Nilen i Aswan og har en fantastisk utsikt over elven og Nubiske ørkener. Hotellet har en egen spaavdeling og flere restauranter.

Hilton Luxor Resort & Spa - Dette luksuriøse hotellet ligger ved bredden av Nilen i Luxor og har en egen spaavdeling, flere restauranter og et utendørs svømmebasseng. Hotellet har også en egen hage og en tennisbane.

Al Moudira Hotel - Dette boutiquehotellet ligger i Luxor-området og har en unik arkitektur inspirert av gamle egyptiske templer. Hotellet har en stor hage, et utendørs svømmebasseng og en egen spaavdeling.

Sharm El Sheikh Pyramisa Resort - Dette luksuriøse hotellet ligger ved kysten av Rødehavet i Sharm El Sheikh og har en egen strand, et utendørs svømmebasseng og en egen spaavdeling. Hotellet har også flere restauranter og barer.

Royal Tulip Beach Resort - Dette strandresortet ligger ved kysten av Rødehavet i Hurghada og har en egen privat strand, et utendørs svømmebasseng og en egen spaavdeling. Hotellet tilbyr også snorkling og dykkingsturer.

Steigenberger Aqua Magic Hotel Dette familievennlige hotellet ligger også ved kysten av Rødehavet i Hurghada og har en egen vannpark, flere bassenger og en egen spaavdeling. Hotellet har også flere restauranter og barer.

Kilder: 

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.