16 Jun
16Jun

USA er et land som er kjent for sine lange veier, vakre landskap og ikoniske destinasjoner. Å ta en roadtrip på tvers av landet er en flott måte å oppdage mangfoldet og skjønnheten i Amerika. Enten du foretrekker å kjøre langs kysten, utforske nasjonalparker eller oppleve historiske steder, er det en rute som passer for enhver reisende. Bli med oss på Den store amerikanske roadtripen mens vi utforsker 10 fantastiske ruter på tvers av USA:

1. Pacific Coast Highway, California

Begynn din roadtrip i California og kjør langs Pacific Coast Highway, en av verdens mest berømte kystveier. Nyt den fantastiske utsikten over Stillehavet mens du passerer pittoreske kystbyer som Santa Barbara, Big Sur og Monterey. Utforsk også ikoniske destinasjoner som Golden Gate Bridge i San Francisco.

2. Route 66, Illinois til California

Route 66 er en legendarisk rute som strekker seg fra Illinois til California. Denne historiske veien tar deg gjennom småbyer, ørkenlandskap og ikoniske landemerker som Cadillac Ranch i Texas og Grand Canyon i Arizona. Opplev følelsen av nostalgi mens du kjører på veien som symboliserer amerikansk roadtrip-kultur.

3. Great River Road, Mississippi-elven

Great River Road følger Mississippi-elven og tar deg gjennom en rekke sjarmerende sørlige stater som Minnesota, Wisconsin, Iowa, Illinois, Missouri, Kentucky, Tennessee, Arkansas, Mississippi og Louisiana. Opplev det rike kulturlandskapet, historiske plantasjer, jazzens hjemsted og det berømte kjøkkenet i denne regionen.

4. Blue Ridge Parkway, Virginia og North Carolina

Blue Ridge Parkway er en naturskjønn kjøretur som tar deg gjennom Appalachian Mountains i Virginia og North Carolina. Nyt det vakre fjellandskapet, de frodige skogene og de pittoreske fjellbyene. Utforsk også Shenandoah nasjonalpark og Great Smoky Mountains nasjonalpark på veien.

5. Historic Route 1, Maine til Florida

Historic Route 1, også kjent som U.S. Highway 1, strekker seg fra den nordøstlige staten Maine til sørlige Florida. Denne kystveien tar deg gjennom pittoreske fiskelandsbyer, historiske byer og vakre strender. Stopp ved ikoniske destinasjoner som Cape Cod i Massachusetts og Key West i Florida.

6. Alaska Highway, Alaska til British Columbia

Alaska Highway er en episk kjøretur som tar deg gjennom det robuste og vakre landskapet i Alaska og British Columbia i Canada. Opplev spektakulære fjell, isbreer, innsjøer og unikt dyreliv på denne eventyrlige ruten. Utforsk nasjonalparker som Kluane i Yukon og Denali i Alaska underveis.

7. Going-to-the-Sun Road, Montana

Going-to-the-Sun Road er en fantastisk fjellrute som snor seg gjennom Glacier nasjonalpark i Montana. Kjør gjennom fjellpass, fjellandskap og ta inn de spektakulære utsiktene over isbreer, innsjøer og fossefall. Denne ruten er en av de mest naturskjønne i USA.

8. Natchez Trace Parkway, Mississippi, Alabama og Tennessee

Natchez Trace Parkway er en historisk og naturskjønn vei som strekker seg gjennom Mississippi, Alabama og Tennessee. Følg i fotsporene til de gamle handelsreisende og utforsk de historiske stedene, monumentene og naturskjønne omgivelsene langs veien. Stopp ved de berømte kulturstedene som Mount Locust og Emerald Mound.

9. Route 12, Utah

Route 12 i Utah tar deg gjennom noen av de mest spektakulære naturlandskapene i USA. Kjør gjennom røde klipper, kanyoner og nasjonalparker som Bryce Canyon og Capitol Reef. Utforsk også det berømte steinformasjonen "Delicate Arch" i Arches nasjonalpark.

10. Overseas Highway, Florida Keys

Overseas Highway tar deg fra fastlandet i Florida til den tropiske paradisøygruppen Florida Keys. Kjør over broer og fyllinger mens du nyter det karibiske klimaet og det turkise vannet. Utforsk øyene Key Largo, Islamorada, Marathon og Key West og nyt avslappet øyliv og fantastisk sjømat.Disse 10 rutenene gir deg en smakebit av den mangfoldige og spektakulære naturen og kulturen som USA har å by på. Sett deg bak rattet og opplev den ultimate amerikanske roadtripen!

Kilder:

  1. Pacific Coast Highway, California - Visit California. (URL: https://www.visitcalifornia.com/)
  2. Route 66, Illinois til California - Historic Route 66. (URL: https://www.historic66.com/)
  3. Great River Road, Mississippi-elven - Mississippi Great River Road. (URL: https://www.experiencemississippiriver.com/)
  4. Blue Ridge Parkway, Virginia og North Carolina - Blue Ridge Parkway. (URL: https://www.blueridgeparkway.org/)
  5. Historic Route 1, Maine til Florida - Visit the USA. (URL: https://www.visittheusa.com/)
  6. Alaska Highway, Alaska til British Columbia - Travel Alaska. (URL: https://www.travelalaska.com/)
  7. Going-to-the-Sun Road, Montana - Glacier National Park. (URL: https://www.nps.gov/glac/)
  8. Natchez Trace Parkway, Mississippi, Alabama og Tennessee - National Park Service. (URL: https://www.nps.gov/natr/)
  9. Route 12, Utah - Visit Utah. (URL: https://www.visitutah.com/)
  10. Overseas Highway, Florida Keys - Florida Keys & Key West. (URL: https://fla-keys.com/)
Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.