29 Apr
29Apr

Berlin er en av Europas mest dynamiske og spennende byer, med en rik historie, en pulserende kultur og et bredt utvalg av aktiviteter og attraksjoner. Hvis du planlegger en tur til Berlin, får du oversikt over de beste hotellene og spennende gjøremål i byen her.


Fakta om Berlin
InnbyggertallCirka 3,8 millioner mennesker bor i Berlin, noe som gjør det til Tysklands største by
KulturBerlin er kjent for sin rike kultur, inkludert musikk, teater, kunst og film
Mat og drikkeBerlin er kjent for sin lokale mat og drikke, som inkluderer currywurst, øl og Berliner-pannekaker
ArkitekturBerlin har en blanding av gammel og ny arkitektur, inkludert Brandenburger Tor og Reichstag-bygningen
TuristattraksjonerBerlin har mange turistattraksjoner, inkludert Berlinmuren, Checkpoint Charlie og Holocaust-monumentet
ShoppingBerlin har et bredt utvalg av shoppingmuligheter, fra store kjøpesentre til lokale butikker og markeder
SportBerlin har mange sportsbegivenheter og lag, inkludert fotballaget Hertha BSC Berlin
TransportBerlin har et omfattende offentlig transportsystem, inkludert t-bane, trikk og buss
NaturBerlin har flere store parker og grøntområder, inkludert Tiergarten og Treptower Park
FestivalerBerlin har mange årlige festivaler, inkludert Karneval der Kulturen og Berlinale filmfestival

10 ting å gjøre i Berlin

Utforske Berlinmuren -  Berlinmuren var en av de mest symbolske strukturene fra den kalde krigen, og en tur til Berlin vil ikke være komplett uten å se den. Det finnes mange deler av muren som fortsatt står, inkludert East Side Gallery, som er dekket av malerier og gatekunst.

Besøke Brandenburger Tor Brandenburger Tor er en av Berlins mest berømte landemerker, og har en viktig rolle i byens historie. Den er også en populær møteplass og fotomulighet.

Se Reichstag-bygningen - Reichstag-bygningen er sete for det tyske parlamentet og et imponerende eksempel på moderne arkitektur. Besøkende kan ta en guidet tur i bygningen og beundre utsikten over Berlin fra takterrassen.

Utforske museer og gallerier - Berlin har et stort utvalg av museer og gallerier som er vel verdt å besøke. Fra det imponerende Pergamonmuseet til den moderne kunsten i Hamburger Bahnhof, vil kunst- og kulturinteresserte finne mye å glede seg over.

Shoppe i Mitte og Prenzlauer Berg - To av Berlins mest trendy områder, med et bredt utvalg av butikker, markeder og designerbutikker. Det er også et godt utvalg av restauranter og kafeer, perfekt for en lunsjpause eller kaffe og kake.

Utforske Berlins parker - Berlin har flere store parker og grøntområder, inkludert Tiergarten og Treptower Park. Disse er ideelle for en piknik, en sykkeltur eller en avslappende spasertur.

Besøke Alexanderplatz - Alexanderplatz er et av Berlins travleste torg, med en imponerende blanding av historiske og moderne bygninger. Det er også et godt utvalg av butikker, restauranter og underholdning, inkludert et stort kjøpesenter og en kino.

Se Berlin fra vannet - Berlin har flere elver og kanaler som gir en unik utsikt over byen. Du kan ta en båttur på Spree-elven, eller leie en kajakk og padle gjennom Berlins kanaler.

Besøke en nattklubb - Berlin er kjent for sitt pulserende natteliv, og det er et bredt utvalg av nattklubber og barer å velge mellom. Fra elektronisk musikk til live jazz, finnes det noe for enhver smak.

Besøke Holocaust-monumentet - Holocaust-monumentet er et minnesmerke for de seks millioner jøder som ble drept under Holocaust. 

9 beste hotell i Berlin å overnatte på

Her har vi samlet 9 av våre anbefalte hotell i Berlin. Du kan besøke hotellet ved å klikke på hotellnavnet, se priser og bestille oppholdet gjennom HotelsCombined. 

Hotel Adlon Kempinski - et femstjerners hotell i hjertet av Berlin, nær Brandenburger Tor og Potsdamer Platz.

Ritz Carlton Berlin - et luksuriøst hotell med fantastisk utsikt over byen fra toppetasjen, med en flott restaurant og spa.

Hotel de Rome - et elegant og historisk hotell i en ombygd bankbygning, med en avslappende spa og en fantastisk takterrasse med utsikt over byen.

The Mandala Hotel - et moderne og stilfullt hotell i nærheten av Potsdamer Platz, med store, luksuriøse rom og en flott restaurant.

The Westin Grand Berlin - et elegant hotell med en flott beliggenhet i nærheten av Unter den Linden, med et spa og en flott takterrasse.

Hotel Bristol Berlin - et klassisk og elegant hotell med en flott beliggenhet i nærheten av Kurfürstendamm, med store og komfortable rom og en fantastisk restaurant.

Hotel Zoo Berlin - et moderne og trendy hotell i nærheten av Kurfürstendamm, med store og elegante rom og en fantastisk takterrasse.

25hours Hotel Bikini Berlin - et unikt og moderne hotell med en flott beliggenhet i nærheten av Berlin Zoo, med et fantastisk takterrasse og en avslappende spa.

Titanic Chaussee Berlin - et moderne hotell med en flott beliggenhet i nærheten av Alexanderplatz, med store og stilfulle rom og en fantastisk takterrasse med utsikt over byen.

Kilder: 

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.