10 Oct
10Oct

Europa, med sin rike kulturarv, historiske monumenter, fantastiske natur og forskjellige erfaringer, har noe for alle. Det er imidlertid spesielt romantisk for par, med en overflod av vakre byer, intime spisesteder og fantastiske steder hvor du kan tilbringe noen kvalitetstid sammen. Her er noen av de mest romantiske stedene du kan reise til i Europa med din kjære.

Sjekk priser på romantiske destinasjoner på Monodo

1. Paris, Frankrike - Det mest romantiske reisemålet i Europa

Kjent som 'byen av lys', er Paris en av de mest romantiske stedene i hele verden. Fra Eiffeltårnet og Louvre til kafeene i Montmartre, er det aldri en mangel på ting å gjøre. Ta en spasertur langs elva Seinen, nyt en piknik i Jardin du Luxembourg, eller bare nyt utsikten fra Sacré-Cœur.

Hvorfor er det romantisk å reise til Paris?

For det første har Paris en unik evne til å omfavne den romantiske atmosfæren i hvert gatehjørne. Eiffeltårnet, som bader i glitrende lys om natten, er selve symbolet på kjærlighetens by. Å ta en tur opp i tårnet, kanskje til og med på kvelden, gir deg en opplevelse som tar pusten fra deg.

Kafeene i Montmartre er en annen del av Paris som forsterker romantikken. Dette kunstneriske nabolaget har bevart sin bohemske sjarm og er det perfekte stedet å nyte en kopp kaffe eller et glass vin mens dere sitter ved små bord og ser på folkene som går forbi.  

En rolig spasertur langs elva Seinen er en annen opplevelse som bringer romantikken til liv i Paris. Elvebredden er spektakulært opplyst om kvelden, og det er vanlig å se par som går hånd i hånd langs vannet. Kanskje kan dere ta en båttur sammen på Seinen og oppleve byen fra et helt nytt perspektiv. 

Montmartre i Paris om kvelden


2. Venezia, Italia - Perfekt for kjærestetur til Italia

Venezia er en annen by som er kjent for sin romantikk. Ta en gondoltur gjennom byens kanaler, gå rundt i den storslåtte Piazza San Marco, eller besøk Dogepalasset. På kvelden kan du nyte et glass Prosecco med utsikt over Canal Grande.

Romantiske ting å oppleve i Venezia

En av Venezias mest ikoniske aktiviteter er å ta en gondoltur gjennom de svingende kanalene. Det er noe helt spesielt med å gli rolig gjennom byen i en elegant, svart gondol, mens en gondolier serenader dere med vakre italienske sanger. 

Piazza San Marco, hjertet av Venezia, er et annet sted som virkelig tar pusten fra deg. Den majestetiske plassen omkranset av vakre bygninger, inkludert den berømte Markusdomen, gir en følelse av overdådighet og historie. 

Å spasere hånd i hånd på brosteinene i Piazza San Marco, mens du ser på duene og hører lyden av klassisk musikk fra de nærliggende kaféene, er en opplevelse som vil fylle hjertene deres med glede og romantikk.

Gondoltur i Venezia


3. Santorini, Hellas - Kjærestetur til syden

Med sine hvitkalkede bygninger, blå kupler og fantastisk havutsikt, er Santorini et perfekt reisemål for romantiske gåturer. Nyt en fantastisk solnedgang over Egeerhavet, utforsk de gamle ruinene av Thera, eller spis en romantisk middag med utsikt over kalderaen.

De mest romantiske gjøremål i Santorini

En av de mest uforglemmelige opplevelsene i Santorini er å nyte en fantastisk solnedgang over Egeerhavet. Å se solen synke ned i havet i en oransje og rosa himmel mens du holder hendene til din kjære, er en opplevelse som vil varme hjertene deres i lang tid. 

Santorini er også rik på historie og kultur. Utforsk de gamle ruinene av Thera, en antikk by som en gang blomstret på øya. Gå hånd i hånd gjennom disse historiske stedene og forestill deg hvordan livet en gang var her, mens dere deler øyeblikkene og skaper nye minner sammen. 

Å nyte en romantisk middag med utsikt over kalderaen er en annen måte å oppleve Santorinis romantikk på sitt beste. De lokale restaurantene og tavernaene serverer deilige greske retter, og det er noe helt spesielt med å dele et måltid mens dere ser på den endeløse horisonten, med de fargerike bygningene som bader i det myke kveldslyset.

Bilde over byen Santorini


4. Salzburg, Østerrike - En rimelig romantisk weekend pakke

Salzburg er en by som kombinerer barokkprakt, bortgjemte skatter av naturskjønn skjønnhet og en atmosfære som nærmest vibrerer av ro og romantikk. Her finner du en rekke opplevelser som vil forsterke følelsen av kjærlighet og lidenskap. 

Romantiske opplevelser i Salzburg

Festningen Hohensalzburg, som troner majestetisk over byen, er ikke bare et historisk mesterverk, men også et perfekt sted for par å utforske. Solnedgangen fra festningen er spesielt betagende og gir en ekstra dimensjon til den romantiske opplevelsen. 

En spasertur ved Salzach-elven lar dere oppleve byen fra en annen vinkel. Båtturen gir en rolig og avslappende atmosfære mens dere glir langs elvebredden og nyter utsikten over de pittoreske bygningene som speiler seg i vannet. 

Gå ikke glipp av å utforske den historiske gamlebyen i Salzburg, som er en sjarmerende labyrint av brosteinsbelagte gater, barokkarkitektur og koselige torg. 

Her kan dere ta en rolig spasertur hånd i hånd, utforske butikker som selger lokale kunstverk og suvenirer, og kanskje stoppe ved en av de mange kafeene for å smake på deilige kaker og drikke.

Salzach-elven i Salzburg


5. Sevilla, Spania - Et nydelig romantisk reisemål i Europa

Sevilla, med sin blendende blanding av kultur og historie, er en by som oser av romantikk i hvert hjørne. Dette sjarmerende reisemålet i Spania gir et overflødighetshorn av romantiske opplevelser som vil fortrylle dere begge.

Hva kan kjærestepar oppleve i Sevilla?

Gå sammen langs den brosteinsbelagte banen ved kanalen og føl den romantiske stemningen som Plaza de España utstråler. Plaza de España er en av byens mest ikoniske steder, og dens skjønnhet er noe som må oppleves. Den halvmåneformede bygningen, de intrikate keramiske flisene og kanalene som slynger seg rundt plassen, gir en eventyrlig atmosfære.

 For en unik opplevelse, ta en padletur på Guadalquivir-elven. Å ro sammen på denne vakre elven gir dere muligheten til å se Sevilla fra et annet perspektiv, og dere kan nyte roen og freden som følger med å være på vannet sammen. 

Giralda-tårnet, som en gang var en minaret, er nå en del av Sevilla-katedralen og gir en utrolig utsikt over byen. Å klatre opp i tårnet og ta inn den vidstrakte utsikten sammen vil gi dere en følelse av å være på toppen av verden, og det er en opplevelse som styrker båndene deres.

Broen over Guadalquivir-elven


6. Porto, Portugal - Et nydelig sted å reise med kjæresten

Porto, med sin autentiske sjarm og pittoreske atmosfære, er et perfekt reisemål for par som ønsker å oppleve romantikk på sitt beste. Her finnes det en rekke uforglemmelige opplevelser som vil bringe dere nærmere hverandre og la dere fordype dere i byens skjønnhet. 

Romantiske ting å gjøre i Porto

Porto er kjent som portvinens hjemsted. Ta en tur til Douro-dalen der det ligger mange vingårder for en romantisk opplevelse i seg selv. Dere kan utforske vinkjellere sammen, smake på de herlige portvinene og lære mer om den lokale vinproduksjonen.  

Om kvelden kan dere nyte en romantisk måltid på en av byens mange utmerkede restauranter. Det portugisiske kjøkkenet er kjent for sin rike smak og deilige sjømatretter, og Porto skuffer ikke når det gjelder kulinarisk nytelse.  

Gå hånd i hånd gjennom Ribeira, en av de mest sjarmerende delene av byen som ligger ved bredden av elven Douro, og la dere forføre av den gamle verdenens sjarm. 

Elven duoro i Ribeira


7. Praha, Tsjekkia - Billig romantisk ferie for 2

Praha, som ofte kalles "Hjertet av Europa", har en unik evne til å fange hjertene til de som besøker den. Denne byen, med sin gotiske arkitektur, brosteinsbelagte gater og romantiske torg, er et utmerket reisemål for par som søker romantikk uten å tømme lommeboken. 

Prahas mest romantiske gjøremål

En spesiell opplevelse i Praha er å spasere over Karlsbroen, som er en vakker bro som strekker seg over elven Moldau. Broen er omgitt av majestetiske statuer og gateartister som legger til en atmosfære av sjarm og romantikk. 

Praha slott, som dominerer byens skyline, er en annen ikonisk attraksjon som er perfekt for par å utforske. Den fantastiske arkitekturen og historiske betydningen av slottet vil fylle dere med ærefrykt, og dere kan nyte den vakre utsikten over byen fra slottsplassen. 

Byen har også en mengde åpne områder som inviterer til romantiske stunder. Slå dere ned på en av de mange torgene og nyt en rolig kveld sammen, kanskje med en piknikkurv i nærheten. Lyden av gateartister og den stemningsfulle belysningen gir en unik atmosfære som vil få dere til å føle dere som hovedpersoner i en romantisk film.

Bilde av Praha om natten

Sjekk priser på romantiske destinasjoner på Monodo

Alternative romantiske reisemål 

Har du allerede vært på de syv stedene ovenfor som vi anbefaler, har vi også samlet 13 forskjellige romantiske reisemål nedenfor:

8. Brugge, Belgia

Brugge er en perfekt by for en romantisk utflukt. Ta en båttur langs kanalene, besøk de mange sjokoladebutikkene, eller bare nyt en rolig spasertur rundt i byen. På kvelden, nyt en romantisk middag i en av de mange restaurantene langs kanalene.

9. Rovinj, Kroatia

Rovinj er kjent for sine vakre Adriaterhavsstrender, livlige gamleby og fantastisk kystlinje. Ta en spasertur gjennom de brosteinsbelagte gatene, besøk Rovinj-katedralen, eller bare nyt en kveld på byens mange barer og restauranter. Du kan også ta en båttur til de mange øyene i nærheten.

10. Budapest, Ungarn

Budapest er en by med stor historie, fantastisk arkitektur og noen av de beste termiske badene i verden. Besøk Parliament Building, ta en tur gjennom the Great Market Hall, eller bare nyt en avslappende dag i en av therma spaene. På kvelden, ta en middagscruise langs elven Donau for å nyte byens skjønnhet.

11. Sintra, Portugal

Sintra er et eventyrland med sine fargerike palasser og rolige hager. Utforsk Pena-palasset, besøk Quinta da Regaleira, eller bare nyt en rolig spasertur gjennom byen. Ikke glem å prøve de lokale søtsakene, travesseiros og queijadas.

12. Verona, Italia

Verona er kjent som settingen for Shakespeares "Romeo og Julie" og er en perfekt by for romantiske par. Besøk Julie's House, ta en spasertur gjennom byen, eller bare nyt en gelato i Piazza delle Erbe.

13. Bratislava, Slovakia

Bratislava, med sin vakre gamleby, er en elegant by som oser av romantikk. Besøk Bratislava slott, nyt utsikten fra UFO-tårnet, eller ta en tur med en gammel trikk. På kvelden kan du nyte en romantisk middag i et av byens mange utmerkede restauranter.

14. Heidelberg, Tyskland

Heidelberg er en sjarmerende by med en vakker elv, en imponerende borg og en livlig studentatmosfære. Besøk slottet, ta en tur på Neckar-elven, eller bare nyt en kopp kaffe i en av byens mange kafeer. Ikke glem å besøke det gamle vårtorget og universitetet, det eldste i Tyskland.

15. Edinburg, Skottland

Edinburgh er en sjarmerende by med sin middelalderske arv og vakre landskap. Utforsk Edinburgh Castle, gå opp Arthur's Seat, eller bare nyt en rolig tur i Royal Botanic Gardens. På kvelden kan du nyte en pint i en av byens mange puber.

16. Visby, Sverige

Visby er en UNESCOs verdensarvside med sine velbevarte middelalderske vegger og brosteinsgater. Ta en spasertur gjennom byen, besøk de mange kirkene, eller bare nyt en dag på stranden. Ikke glem å prøve de lokale delikatessene, som saffranspannkaka og Gotland-øl.

17. Krakow, Polen

Krakow, med sin vakre gamleby og imponerende slott, er en av de mest romantiske stedene i Europa. Besøk Wawel-slottet, nyt utsikten over byen fra Graak-haugen, eller bare ta en spasertur gjennom byens brosteinsbelagte gater. Ikke glem å prøve den lokale maten, som pierogi og zapiekanka.

18. Tallinn, Estland

Tallinn er en vakker by med en velbevart middelalderby, brosteinsbelagte gater og fargerike bygninger. Utforsk det gamle rådhuset, nyt utsikten fra bymuren, eller bare ta en rolig spasertur gjennom byens konstgallari. Om kvelden, nyt en tradisjonell estisk middag på en av de mange restaurantene i byen.

19. Split, Kroatia

Split, med sin romerske historie og vakre Adriaterhavs-strender, er et perfekt reisemål for par. Utforsk Diokletians palass, ta en dukkert i Bacvice-stranden, eller bare nyt en avslappende dag i Marjan-parken. På kvelden kan du spise fersk sjømat i en av de mange restaurantene i havnen.

20. Dublin, Irland

Dublin er en livlig by med vennlige mennesker, koselige puber og rik historie. Utforsk Dublin Castle, ta en tur i St. Stephen's Green, eller bare nyt en pint i en av byens mange puber. Ikke glem å besøke Guinness Storehouse og lære om historien til dette ikoniske øl.

Uansett hvilken type romantikk du søker, kan du finne det i Europa. Fra kulturelle byer som Paris og Roma, til rolige retretter som Sintra og Brugge, er det alltid noe for alle i dette vakre kontinentet. Lykke til med å planlegge din romantiske reise!

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.