01 Dec
01Dec

Det er mange som drømmer om å komme seg bort på vinteren, og har kanskje noen feriedager til gode som de ønsker å komme seg bort til et varmere land. Men hva gjør du når feriepengene allerede er brukt opp, og julen har spist opp hele budsjettet? Da er det mulig å få et lån til reise med forbrukslån, og betale dette tilbake med små beløp hver måned. Men hvordan gjør du dette billigst og raskest mulig? Her skal vi se på en enkel løsning for deg som trenger penger til reise nå. 


Hva koster det å låne penger til reise?

Dette kommer selvfølgelig an på hvor mye du trenger å låne, men de fleste greier seg nok med et lån på mellom 30 og 50 000 kroner. For å beregne dette bruker vi en effektiv snittrente på 13,33 %, noe som er ganske vanlig på forbrukslån. La oss si at du låner 50 000 kroner til reise og vil betale lånet i løpet av 12 måneder, eller når feriepengene utbetales neste gang. Den totale rentekostnaden inkludert gebyrer blir da på 4 591 kroner. Totalt betaler du 54 591 kroner for å låne 50 000 kroner til reise. Men renten du får kan være både høyere og lavere enn dette. Derfor bør du sjekke lånetilbud fra flere forskjellige banker.

Her er våre beste tips: 

1. Gå til Sjekklanet.com og klikk på "send søknad til Axo Finans". Deretter blir du videreført til et enkelt søknadsskjema på nett. Fordelen ved å gå via Sjekk Lånet er at enkelte banker reduserer etableringsgebyr og andre kostnader forbundet med lånet. 

2. Skriv inn beløp og ønsket nedbetalingstid på Axo Finans sine nettsider. Fyll ut et enkelt søknadsskjema med e-postadresse og mobilnummer. Deretter trykker du må "Gå videre" for å fylle ut dine personlige detaljer og opplysninger om din inntekt. Prosessen tar ikke mer en 5 minutter. 

3. Ta en kredittsjekk og bekreft med BankID, så får du tilbud tilsendt på Axo Finans sine plattform. Der får du inn fortløpende tilbud fra opptil 24 forskjellige banker samtidig. 

4. Velg den banken som gir deg det beste tilbudet på effektiv rente. Deretter velger du avtalen enkelt, og du får lånesøknaden tilsendt elektronisk. 

5. Signer låneavtalen med BankID, og deretter får du pengene utbetalt på kontonummeret du oppgir i løpet av 24 timer. 

Hvorfor sjekke lån til reise på denne måten?

Å søke til flere banker samtidig betyr at bankene vil konkurrere om deg som kunde. Har du god nok inntekt og ingen betalingsanmerkninger, vil bankene gjerne ha deg som kunde. Når du sender inn søknaden via Sjekk Lånet, så vet bankene dette. Derfor prøver de å gi så god rente som mulig i forhold til sine konkurrenter. 

Hvor raskt må jeg tilbakebetale et lån til reise?

Du kan velge selv mellom 12 til 60 måneder for nedbetaling av lånet. Men du må være klar over at jo lengre nedbetalingstid, jo mer renter og gebyrer betaler du. Derfor kan det være lurt å velge en kort periode og betale tilbake lånet neste gang du får feriepenger eller får tilbake penger på skatten. På denne måten sørger du for å unngå for mye rente og gebyrer på lån til reise. 

Hvor mye kan jeg låne til å reise?

De fleste banker gir ikke mer enn 600 000 kroner i forbrukslån. De setter ikke krav til hva pengene skal gå til, så du trenger ikke å spesifisere at lånet går til en reise. Så du kan låne ganske store summer, men tenkt på hva du egentlig har behov for å låne. Selv om du har god inntekt og muligheten til å betale lånet, kan et stort forbrukslån bli veldig kostbart over tid. 

Er det dumt å låne penger til reise?

Det er mange nordmenn som gjør dette, så det er absolutt ikke dumt. Mange sliter med depresjoner om vinteren og ønsker å komme seg vekk fra dårlig vær og mørke dager. Å forbedre livskvaliteten sin og få opp humøret ved å ta en uforglemmelig reise kan gi deg mer overskudd i hverdagen. Men å låne blindt fra en hvilken som helst bank er bare dumt, ettersom det er veldig enkelt å sammenligne tilbud fra flere banker via Sjekk Lånet, og det tar deg ikke lengre tid enn det å søke til en enkelt bank. 

Spar penger på reisen i tillegg

Hvorfor låne mer til reise enn du egentlig behøver? Med vår samarbeidspartner momondo, kan du få prisgaranti på dine reiser, slik at du aldri trenger å betale mer for overnattinger og flybilletter enn du egentlig må. 

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.