05 Jan
05Jan

Er det noe vits i å bruke noe annet enn Google? Det finnes en rekke forskjellige nettsider i dag som leverer prisinformasjon på flyreiser. Du har sikkert hørt om Momondo, Tripadvisor, Finn, og alle de andre aktørene som er på markedet. Men etter at Google reiseplanlegger ble lansert, slipper du å søke på forskjellige nettsider hele tiden for å søke etter de beste prisene - alle er på samme plattform!

De beste med Google er at du ikke trenger å ha en klar destinasjon å gå etter. Du kan for eksempel legge inn Gardemoen som avreisested, og deretter la destinasjonsfeltet stå tomt. Da får du opp spennende reisemål med en gang med de laveste prisene først. 

Du kan også booke hotell, leiebil og mange andre tjenester via Google reiseplanlegger, slik at du kan skreddersy et ferieopphold for deg selv om familien veldig enkelt på samme plattform. Det eneste du trenger å gjøre nå er å sette opp et godt budsjett for turen

Kommer alle andre aktører til å forsvinne?

Nei, tvert imot. Prisene du får opp kommer fra de samme bookingsidene du har brukt tidligere. Du får opp hoteller fra Hotels.com og Booking.com, eller fly og destinasjoner fra TripAdvisor. Hovedårsaken er at disse aktørene betaler for at du skal bestille gjennom Google sin plattform, og dermed får du en samlet tjeneste, mens alle aktører får en rettferdig plattform å konkurrere på. 

Du kan til og med søke på aktiviteter i menyen til høyre, slik at du bestandig finner noe spennende å gjøre på din neste ferie. Det er vel ingen begrensinger på hvilke land du kan søke på, og du kan sy sammen din egen pakke uavhengig av reiseaktør du benytter deg av. 

For eksempel TripAdvisor kan kanskje komme med de billigste flybillettene, mens Hotels.com kommer med det beste tilbudet på hotell. Dermed blir du ført trinnvis til hver av disse nettsidene for å gjøre deg ferdig med booking og betaling til begge selskapene. 

Hvordan tjener Google penger på dette?

Det er veldig enkelt. Hver gang du bestiller hotell eller flybilletter gjennom Googles reiseplanlegger så får reisebyråene en regning fra Google på søk. Husk at reisebyrå betaler mye for såkalte affiliater som tjener penger på å annonsere tilbud fra de forskjellige reiseplattformene. For dem kan det være like billig å betale per klikk fra brukere som kommer inn via Google og vil kjøpe flybilletter, fremfor å betale en affiliae en viss prosent av regningen. 

Benytt deg av lavpriskalenderen

For å få det beste tilbudet på flybilletter, og du er fleksibel på reiseavgang, kan reiseplanleggeren på google hjelpe deg med å finne de billigste billettene til enhver tid. 

For å gjøre dette krever det litt klikk, og er ikke så enkelt som på andre bookingsider. Men vi skal ta deg gjennom hele prosessen her: 

1. Vi valgt en reise til Madrid fra Oslo og får opp tilgjengelig flybilletter på valgt dato. Istedenfor kan du klikke på knappen hvor det står prisdiagram for å hente opp de billigste tidspunktene for å fly til Madrid. 

2. Da får du opp dette prisdiagrammet som viser deg hvilken dato det er billigste flybilletter i den nærliggende perioden du ønsker å bestille billetter. Du kan for eksempel velge hele året om du vil, men poenget er at du får en flott grafoversikt over de billigste flybillettene til enhver tid til din destinasjon. Klikk på datoen du ønsker å reise i søylediagrammet og deretter klikker du ok. 

3. Etterpå får jeg de billigste flybillettene på valgt avreisedato. Men er du typen som ikke liker å vente i evigheter på flyplasser for å komme deg videre fra mellomlandinger, kan det være lurt å sjekke hvilke billetter som gjelder for direktefly. 


4. Klikker du på stopp knappen kan du velge flygningen med minst mellomlandinger på strekningen. Du kan velge mellom fire forskjellige alternativer:

  • Ubegrenset med mellomlandinger
  • Bare direktefly
  • 1 mellomlanding eller direkte
  • 2 mellomlandinger eller færre

5. Velger jeg kun direktefly så får jeg opp det beste alternativet på valgt dato på 1162 kroner. I og med at dette er bare ett par hundre kroner i forskjell fra den billigste flygningen med 5 timers mellomlanding, betaler jeg glatt dette for å slippe å vente å så mange timer!

Billige flybilletter til utlandet med få klikk

Googles reiseplanlegger er noe av det ypperste du får innenfor reisebooking. Uansett hvor du har tenkt deg får de opp informasjon uansett destinasjon du vil reise til. 

Bestillingsprosessen er er god, men det er lutt synd at de ikke har en fellesløsning for fly og hotell - dette må bestilles separat. Dette fører til a bookingprosessen kan være noe knotene i forhold til plattformer som har både hotell og fly på samme sted - for eksempel Finn.no 

Men fordelen er at du får bestandig de beste prisene, eller i hvert fall mens vi testet systemet opp imot andre plattformer. Så er du villig til å bruke litt ekstra tid p å booke hotell og fly separat, er det absolutt penger å spare her!


Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.