29 Jan
29Jan

Det vi kan kalle for drømmereiser er selvfølgelig individuelt. Men enkelte ting som folk forbinder med drømmereiser, og det er sol, varme, strender, paradisiske øyer, luksus og velvære. Her har vi funnet 15 vakre drømmereisedestinasjoner som er populære blant nordmenn. 

Du kan også lese mer om Topp 11 eksotiske reisemål her

1. Bali, Indonesia

Finn beste hotell på Bali her

Bali er en vakker øy i Indonesia som er kjent for sine vakre strender, imponerende vulkaner og rike kulturarv. Øya har vært en populær turistdestinasjon i mange år, og det er lett å forstå hvorfor.

På Bali kan du besøke en rekke historiske landemerker, som for eksempel Pura Tanah Lot, en hellig hinduistisk tempel som ligger på en liten holme i havet. Du kan også besøke Pura Besakih, som er den største og mest hellige hinduistiske tempelet på øya, og Goa Gajah, en gammel hinduistisk helligdom som dateres tilbake til 9. århundre.

Hvis du vil slappe av på strendene, har Bali mange flotte alternativer å tilby. Du kan ta en dukkert i det krystallklare vannet ved Kuta Beach, som er kjent for sine flotte solnedganger, eller besøke Nusa Dua Beach, som er en litt mer rolig og avslappende strand. 

Sanur Beach er også verdt et besøk, med sine kritthvite sandstrender og rolige vann.Uansett hva du velger å gjøre på Bali, vil du garantert ha en uforglemmelig ferie på denne vakre øya i Indonesia.

2. Santorini, Hellas

Finn hotell til din neste reise til Santorini her

Santorini er en vakker øy i Hellas som ligger i Egeerhavet. Øya er kjent for sine vakre strender, imponerende klippeformasjoner og dramatiske solnedganger. 

Santorini er også hjem til en rekke historiske landemerker og arkeologiske funn, noe som gjør den til en spennende destinasjon for de som er interessert i kultur og historie.

På Santorini kan du besøke den gamle byen Fira, som ligger på kanten av klippene og tilbyr en spektakulær utsikt over Egeerhavet. 

Du kan også besøke den historiske byen Oia, som er kjent for sine vakre hvite hus med blå tak og sin dramatiske beliggenhet på kanten av klippene.Hvis du vil slappe av på strendene, har Santorini mange flotte alternativer å tilby. 

Du kan ta en dukkert i det krystallklare vannet ved Perissa Beach, som er kjent for sine fine, svarte sandstrender, eller besøke Kamari Beach, som også har fine, svarte sandstrender og et livlig natteliv. 

Red Beach er også verdt et besøk, med sine dramatiske røde klippeformasjoner og krystallklare vann.Uansett hva du velger å gjøre på Santorini, vil du garantert ha en uforglemmelig ferie på denne vakre øya i Hellas.

3. Bora Bora, Franske Polynesia

Se flotte hoteller på Bora Bora her

Bora Bora er en vakker øy i Franske Polynesia som ligger i det sørlige Stillehavet. Øya er kjent for sine vakre strender, turkise laguner og dramatiske vulkaner. Bora Bora er også hjem til en rekke historiske landemerker og kulturelle attraksjoner, noe som gjør den til en spennende destinasjon for de som er interessert i kultur og historie.

På Bora Bora kan du besøke den historiske byen Vaitape, som er øyas største by og hjem til en rekke butikker, restauranter og andre turistattraksjoner. Du kan også besøke Matira Point, som er en vakker strende med hvit sand og turkis vann, og er kjent for å være en av de beste stedene på øya for å se solnedgangen.

Hvis du vil slappe av på strendene, har Bora Bora mange flotte alternativer å tilby. Du kan ta en dukkert i det krystallklare vannet ved Lagoon Beach, som er kjent for sine fine, hvite sandstrender og sine krystallklare laguner, eller besøke Matira Beach, som også har fine, hvite sandstrender og er et populært sted for snorkling og dykking.

Uansett hva du velger å gjøre på Bora Bora, vil du garantert ha en uforglemmelig ferie på denne vakre øya i Franske Polynesia.

4. Maldivene, Det Indiske Hav

Se priser og hotell på Maldivene her

Maldivene er en vakker nasjon som består av 26 atoller og mer enn 1.000 koralløyer i Det indiske hav. Øyene er kjent for sine vakre strender, krystallklare laguner og rike marin liv. 

På Maldivene kan du besøke den historiske byen Malé, som er hovedstaden i Maldivene og hjem til en rekke museer, gallerier og andre turistattraksjoner. Du kan også besøke den gamle fæstningen Hukuru Miskiiy, som er en av de eldste bygningene på øyene og hjem til en rekke kulturarv objekter.

Hvis du vil slappe av på strendene, har Maldivene mange flotte alternativer å tilby. Du kan ta en dukkert i det krystallklare vannet ved Ari Beach, som er kjent for sine fine, hvite sandstrender og sine krystallklare laguner. 

Eller besøke Baa Atoll Beach, som også har fine, hvite sandstrender og er et populært sted for snorkling og dykking. 

5. Seychellene, Det Indiske Hav

Finn hotell på Sheyellene her

Seychellene er en vakker nasjon som består av 115 koralløyer i Det indiske hav. Øyene er kjent for sine vakre strender, krystallklare laguner og rike marin liv. 

På Seychellene kan du besøke den historiske byen Victoria, som er hovedstaden i Seychellene og hjem til en rekke museer, gallerier og andre turistattraksjoner. Du kan også besøke Mission Lodge Lookout, som er en vakker utsiktsplattform som tilbyr en spektakulær utsikt over øyene.

Hvis du vil slappe av på strendene, har Seychellene mange flotte alternativer å tilby. Du kan ta en dukkert i det krystallklare vannet ved Anse Lazio Beach, som er kjent for sine fine, hvite sandstrender og sine krystallklare laguner, eller besøke Anse Intendance Beach, som også har fine, hvite sandstrender og er et populært sted for surfing.

6. Bahamas, Atlanterhavet

Finn og book hotell på Bahamas her

Bahamas er en vakker nasjon som består av mer enn 700 øyer i Det karibiske hav. Øyene er kjent for sine vakre strender, krystallklare laguner og rike marin liv. 

På Bahamas kan du besøke den historiske byen Nassau, som er hovedstaden i Bahamas og hjem til en rekke museer, gallerier og andre turistattraksjoner. Du kan også besøke forsvarsmuren, som er en gammel festning som ble bygget på 1600-tallet for å beskytte byen mot pirater.

Hvis du vil slappe av på strendene, har Bahamas mange flotte alternativer å tilby. Du kan ta en dukkert i det krystallklare vannet ved Nassau Beach, som er kjent for sine fine, hvite sandstrender og sine krystallklare laguner, eller besøke Cable Beach, som også har fine, hvite sandstrender og et livlig natteliv.

7. Kanariøyene

Finn de beste hotellene på Kanariøyene

Kanariøyene er en vakker øygruppe som ligger i Det nordlige Atlanterhav, utenfor kysten av Afrika. Øyene er kjent for sine vakre strender, krystallklare laguner og subtropiske klima. 

På Kanariøyene kan du besøke den historiske byen Las Palmas de Gran Canaria, som er hovedstaden på øya Gran Canaria og hjem til en rekke museer, gallerier og andre turistattraksjoner. 

Du kan også besøke Columbus-huset, som er et museum som er viet til Christopher Columbus og hans ferder til Amerika.Hvis du vil slappe av på strendene, har Kanariøyene mange flotte alternativer å tilby. 

Du kan ta en dukkert i det krystallklare vannet ved Playa del Inglés, som er kjent for sine fine, hvite sandstrender og sine krystallklare laguner, eller besøke Playa de las Américas, som også har fine, hvite sandstrender og et livlig natteliv.

8. Azorene

Bestill din neste ferie til Azorene her

Azorene er en vakker øygruppe som ligger i Det nordøstlige Atlanterhav, mellom Europa og Nord-Amerika. Øyene er kjent for sine vakre strender, krystallklare laguner og vakker natur. 

På Azorene kan du besøke den historiske byen Ponta Delgada, som er hovedstaden på øya São Miguel og hjem til en rekke museer, gallerier og andre turistattraksjoner. 

Du kan også besøke Fortaleza de São Bras, som er en gammel festning fra 1500-tallet og tilbyr en spektakulær utsikt over byen.Hvis du vil slappe av på strendene, har Azorene mange flotte alternativer å tilby. 

Du kan ta en dukkert i det krystallklare vannet ved Praia da Vitória, som er kjent for sine fine, hvite sandstrender og sine krystallklare laguner, eller besøke Praia do Vintém, som også har fine, hvite sandstrender og er et populært sted for snorkling og dykking.Azorene tilbyr også mange romantiske steder for deg og din partner å nyte. 

Du kan for eksempel besøke Miradouro da Porta do Cão, som er en vakker utsiktsplattform med en spektakulær utsikt over byen og omgivelsene. Du kan også besøke Jardim de Santo António, som er en vakker hage med mange rare planter og blomster, og tilbyr en rolig og avslappende atmosfære.

 

9. Maui, Hawaii

Maui, Hawaii er et populært feriemål for turister fra hele verden. Denne øya er kjent for sine vakre strander, vulkaner, regnskoger og lokale kulturelle opplevelser. Det er også et romantisk sted, med mange fine steder for et bryllup eller en romantisk ferie. 

På strandområdene kan du oppleve vannsport som surfing, dykking og snorkling, eller bare slappe av og nyte solen og havet. Du kan også besøke vulkanen Haleakala, som er en av de høyeste punktene på øya, eller ta en tur i Hana, som er kjent for sine vakre botaniske hager og vannfall.

10. Galápagosøyene, Stillehavet

Galápagosøyene er en unik destinasjon for reisende som ønsker å oppleve ekte villmark og en enestående biologisk mangfold. Øyene ligger omtrent 1000 km vest for Ecuador og har vært verdensarv siden 1979. 

Her kan du se unike dyrearter som Galápagos-sjøøgler, pingviner og gigantiske skilpadder, samt en rekke forskjellige arter av fisk, sjødyr og fugler. Galapagos øyene er et fantastisk sted for å utforske naturen, du kan delta i dykking og snorkling for å se det unike marin liv, eller ta guidede turer og utforske øyene og den unike flora og fauna. 

Det er også mulig å besøke Charles Darwin Research Station og se på forskningen som gjøres på øyene. 

For Bryllupsreiser kan dette være en litt spesiell destinasjon, da de fleste øyene er beskyttet og det er ikke mange ressurser for å arrangere bryllup på stedet. Men for de som ønsker en unik og minneverdig bryllupsreise, kan man kombinere en ferie på Galapagos med en annen destinasjon i Ecuador eller i nærheten.

11. Fiji

Fiji er et populært feriemål bestående av øyer i det sørlige Stillehavet. Øyene er kjent for sine vakre strender, krystallklart vann og rike kulturelle tradisjoner. 

Her kan du oppleve en unik blanding av tradisjonell fijiansk kultur og moderne luksusferie, du kan delta i forskjellige aktiviteter som snorkling og dykking, og se på det unike marine livet, eller ta en tur til interiøret av øyene og oppleve den frodige regnskogen og de vakre vannfallene.

Strandene i Fiji er ofte avbildet som et eksempel på den perfekte tropiske stranden, med hvit, myk sand og krystallklart vann i skjønn blå nyanser. Det finnes flere fine hoteller ved sjøkanten i Fiji, som gir deg mulighet for å bo i nærheten av stranden og nyte den vakre utsikten, samt tilgang til flere aktiviteter som windsurfing, kajakkpadling og utforske øyene.

12. Cookøyene  

Cookøyene er en selvstyrt stat i Oseania som ligger i Sør-Stillehavet, mellom Tonga og French Polynesia. Øyene består av 15 hovedøyer og flere mindre øyer, og er kjent for sine vakre strender, koralrevet, kulturen og historien. 

På Cookøyene kan du oppleve flere spennende aktiviteter som snorkeling og dykking i koralrevet, vandre i fjellene og besøke tradisjonelle landsbyer. Du kan også delta i kulturelle opplevelser som å se på dans og musikk, og smake på den lokale maten. 

Øyene har også flere historiske steder, som kirker, museer og monumenter, som kan gi deg en bedre forståelse av øyenes historie.Cookøyene var opprinnelig bebodd av polynesiere, som kom til øyene for mer enn 3 000 år siden. 

I 1773 besøkte den britiske oppdageren Captain James Cook øyene, som førte til at øyene fikk navnet sitt. I løpet av de neste århundrene var øyene under britisk, fransk og nyzeelandsk kontroll, før de fikk selvstendighet i 1965. 

Historien på øyene viser at det har vært en blanding av kulturer og kolonier gjennom årene, noe som har gjort øyene til en unik destinasjon å besøke.

13. Palau

Palau er en øygruppe som ligger i Mikronesia, i Vest-Stillehavet. Det er kjent for sine vakre koralløyer, krystallklare vann og rike marine liv. Øyene er hjemmet til flere nasjonalparker og marine reservater, som gir besøkende muligheten til å oppleve det unike marine livet og øyas natur.

På Palau kan du delta i flere spennende aktiviteter som dykking og snorkling i koralrevet, se på havskilpadder og andre unike dyrearter, og utforske øyene ved å ta turer til fjellene og besøke tradisjonelle landsbyer. Det er også mulig å delta i kulturelle opplevelser, som å se på dans og musikk, og smake på den lokale maten.

Palau var opprinnelig bebodd av austronesere, som kom til øyene for flere tusen år siden. I løpet av det 19. århundre ble øyene koloniserte av spanske, tyske og japanske kolonister. Under andre verdenskrig var øyene et viktig strategisk område for USA og Japan, og det var flere harde kamper og bombing på øyene. 

Etter krigen ble Palau en del av Trust Territory of the Pacific Islands under amerikansk administrasjon. I 1994 fikk øyene selvstendighet. Historien på Palau viser en lang og komplisert kolonial historie og også påvirket av krig, noe som gir en interessant og unik kultur å oppleve. 

14. Belize, Mellom-Amerika

Belize er en nasjon beliggende i Mellom-Amerika, mellom Mexico og Guatemala. Det er kjent for sine vakre strender, koralrev, regnskoger og rike kulturelle tradisjoner. 

Belize er et paradis for naturelskere og eventyrlystne, du kan gjøre mange spennende ting her, som å utforske de ulike nasjonalparkene og reservatene, delta i utendørs aktiviteter som fotturer, kajakkpadling, dykking og snorkeling, eller se på den unike fauna og flora. 

Det er også muligheter for å oppleve kulturen i Belize ved å besøke de tradisjonelle maya-landsbyene, besøke arkeologiske steder som Caracol og Xunantunich, eller delta i en tradisjonell maya-påskefeiring.

Belize har en lang historie som går tilbake til det første årtusenet f.Kr. da mayaene bosatte seg i området. Mayaene bygde store byer og utviklet avansert kunst, arkitektur, matematikk og skriftsystem. I løpet av det 16. og 17. århundret ble området erobret av spanjolene. 

Belize var en del av Britisk Honduras fra 1862 til 1981, da den ble selvstendig nasjon. Historien i Belize viser påvirkelse fra flere kulturer og kolonier, som har ført til en unik blanding av kulturer og tradisjoner som kan oppleves i dag. 

15. Den Dominikanske Republikk

Den Dominikanske Republikk er en øy i Karibia, med lange sandstrender, turkise farvann og tropiske landskap. Du kan besøke hovedstaden Santo Domingo og oppleve den historiske arkitekturen i den gamle bydelen. 

Du kan også besøke Punta Cana for sol og bad, eller gå til det grønne landskapet i Samana-halvøya for å se delfiner og havskilpadder. Kulturen i Den Dominikanske Republikk er en blanding av afrikansk, europeisk og taino-indiansk tradisjon, reflektert i musikk, dans, mat og religiøs feiring  

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.