02 Jan
02Jan

London er en travel by full av utrolig historie, kultur og attraksjoner. Fra det ikoniske landemerket Big Ben til det fantastiske Westminster Abbey, byen er hjemsted for noen av de mest fantastiske severdighetene i verden. 

Med en rekke museer, teatre, gallerier og parker er det noe for enhver smak. Enten du leter etter en spennende kveld eller en fredelig dag med sightseeing, har London alt.

Ta en spasertur gjennom Hyde Park, se et show på Globe Theatre, eller utforsk de mange butikkene, restaurantene og pubene i West End. 

Det er ingen mangel på ting å gjøre i London, så ikke gå glipp av muligheten til å oppleve denne pulserende og spennende byen! 

Ikoniske landemerker

  • Big Ben - Et av de mest ikoniske landemerkene i London, Big Ben er navnet som er gitt til klokken og klokketårnet til Palace of Westminster. For lokalbefolkningen er klokken "Den store klokken", men det er faktisk navnet på tårnet. Det er den nest største firesidige klokken i verden, og den tredje tyngste klokken. 
  • Buckingham Palace - 'Buckingham Palace' er hjemmet til dronningen av England og hennes kongefamilie i London. Det har vært den offisielle residensen til det britiske monarkiet siden 1837. 
  • London Eye - London Eye er 135 meter høyt og er verdens høyeste pariserhjul og har blitt et ikonisk landemerke i London. 
  • Shakespeare's Globe - Hjem til Globe Theatre, dette er den eneste bygningen som er igjen fra Shakespeares tid i London. Det originale Globe Theatre ble bygget i 1599, men ble ødelagt av brann i 1613. Det ble gjenoppbygd på 1990-tallet, så nært det opprinnelige designet som mulig, med en moderne vri. 
  • St Paul's Cathedral - St. Paul's Cathedral er et av de mest populære landemerkene i London. Det er ansett for å være et av de fineste eksemplene på barokkarkitektur i verden, og en av de store bygningene i London. 

Page8, Page Hotels

Sjekk priser på hotell i London her

Museum

  • British Museum – British Museum ble grunnlagt i 1753 og er et av verdens store museer. British Museum ligger i en praktfull nyklassisistisk bygning, og er dedikert til menneskelig kultur og historie. 
  • Sir John Soanes museum - Sir John Soanes museum er hjem til en eklektisk samling av arkitektoniske og kunstneriske skatter. Samlingen inkluderer arbeider av en rekke av de store arkitektene og designere på 1800-tallet, samt malerier, tegninger og modeller fra 1700- og 1800-tallet. 
  • V&A Museum - Victoria and Albert Museum (V&A) er et av verdens ledende museer for kunst og design, og hjem til verdens mest omfattende samling av dekorativ kunst og design. 
  • London Museum - London Museum lover å avsløre "Londons ufortalte historie". Utforsk byens romerske røtter, oppdag historiene til Fishbourne, Londons første palass, og se slutten av istiden i en utstilling av de beste funnene fra den britiske istiden. 

Teater

British Museum arrangerer en rekke utmerkede forestillinger, foredrag, demonstrasjoner og workshops gjennom året, inkludert en vanlig Shakespeare-sesong. Royal Opera House - Royal Opera House holder tre operaer hvert år, i tillegg til en rekke andre musikalske forestillinger, balletter, konserter og musikaler. Sadler's Wells - Sadler's Wells er hjemsted for et bredt spekter av danseforestillinger, fra samtidsdans til ballett. 

Parker

Hyde Park - En av de største parkene i London sentrum, Hyde Park er et flott sted å slappe av, slappe av og nyte en dag ute i byen. 

Kew Gardens - Ligger i Londons forsteder, er Kew Gardens en av verdens store botaniske hager. Det er hjem til mer enn 30 000 planter, inkludert mange sjeldne og truede arter. 

Natural History Museum - Natural History Museums berømte Dinosaur Gallery inneholder en samling av fossiler og skjeletter av skapninger som streifet rundt på jorden for millioner av år siden. 

Victoria and Albert Museum - Victoria and Albert Museum er et museum i verdensklasse for kunst og design. De fantastiske galleriene er hjemsted for samlinger av kunst og design fra hele verden, fra middelalderen til i dag. 

Shopping og servering

Covent Garden - Covent Garden er et av de mest kjente shoppingområdene i London sentrum. Det er fullpakket med butikker, restauranter, kafeer og gateartister. 

Harrods - Med sin særegne arkitektur og Knightsbridge-plassering er Harrods en av de mest kjente shoppingdestinasjonene i London. 

Hamleys - Londons største og beste leketøysbutikk ligger i Hamleys på Regent Street. London 

Eye - London Eye ligger ved bredden av Themsen, og tilbyr imponerende utsikt over byens kjente landemerker. 

Oxford Street - Oxford Street er en av de travleste og mest kjente shoppinggatene i London. Det er hjem til hundrevis av butikker, inkludert mange av verdens ledende merker. 

Uteliv

Barer og puber - Det finnes hundrevis av barer og puber i London, alt fra små lokale vannhull til glamorøse cocktailbarer. Den beste måten å finne en som passer din smak og ditt humør er å gå på en pubrunde. 

Nattklubber - Londons toppklubber er verdenskjente og arrangerer DJ-er og livemusikk fra hele verden. De beste klubbene og barene i London endres hele tiden, så du anbefales å sjekke de siste anmeldelsene før du går ut. 

Levende musikk - London er hjemsted for et imponerende utvalg av musikkarenaer i verdensklasse, inkludert ikoniske arenaer som O2, Royal Albert Hall og Royal Festival Hall. 

Arrangementer

British Open på Royal Birkdale - British Open holdes hvert år, og er en av verdens mest prestisjefylte golfturneringer. 

Chelsea Flower Show - Chelsea Flower Show er en av de største og viktigste begivenhetene på hagekalenderen. Mer enn 250 000 mennesker deltar på arrangementet hvert år, og det blir sett av millioner flere på TV. 

London Fashion Week - London Fashion Week arrangeres to ganger i året, og er en av de viktigste datoene på motekalenderen. Arrangementet finner sted på et av Londons beste motesteder, The Undercroft på Victoria and Albert Museum. 

Westminster Kennel Club Dog Show - Westminster Kennel Club Dog Show er en av verdens mest prestisjefylte hundeutstillinger. Arrangementet går over to dager i slutten av februar hvert år. 

Sport og fritid

British Open på Royal Birkdale - British Open holdes hvert år, og er en av verdens mest prestisjefylte golfturneringer. 

Chelsea Flower Show - Chelsea Flower Show er en av de største og viktigste begivenhetene på hagekalenderen. Mer enn 250 000 mennesker deltar på arrangementet hvert år, og det blir sett av millioner flere på TV. 

Brighton - Bare en time unna London sentrum, er Brighton en av landets mest populære badebyer. Det er en livlig by med en sterk kunstnerisk og kulturell arv, og hjem til dusinvis av imponerende attraksjoner. En av de beste måtene å oppleve byen på er på et dagscruise.

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.