06 Jan
06Jan

Denne artikkelen gir deg en oversikt over noen av Europas 20 mest populære turistdestinasjoner. Fra kulturelle hovedsteder til historiske byer ved vannet, fra pulserende metropoler til idylliske landsbyer, har disse stedene noe for alle. 

Oppdag de unike opplevelsene og kulturen hver av disse byene har å tilby, fra å utforske kunstmuseer og historiske landemerker til å smake på lokale spesialiteter og oppleve det pulserende nattelivet.

Vi gir deg også tips om rimelige hotellalternativer og anbefalinger for de beste matopplevelsene i hver by. La denne artikkelen være din guide til å utforske noen av Europas mest fascinerende destinasjoner.

1. Amsterdam, Nederland

Amsterdam er en av Nederlands mest populære turistdestinasjoner, og det er lett å se hvorfor. Byen er kjent for sine kanaler, syklende kulturen, og det pulserende nattelivet. Det er også mange museer å besøke, som Rijksmuseum og Van Gogh Museum. 

For matopplevelser, anbefaler jeg å prøve tradisjonell nederlandsk mat som stroopwafels og bitterballen, eller besøke en av byens mange kafeer for en bit av ost og et glass vin. For rimelige hotell, kan du se på alternativer som Generator Hostel eller Hotel Ibis.

Finn beste pris på hotell i Amsterdam her

2. Barcelona, Spania

Barcelona er kjent for sin unike arkitektur, inkludert Gaudís kjente bygninger som La Sagrada Familia og Park Güell. Byen har også et livlig kunst- og kulturliv, med museer som Picasso-museet og Joan Miró-senteret. 

For matopplevelser anbefaler jeg å prøve typiske spanske retter som tapas og paella, eller besøke en av byens mange markeder for å smake lokale spesialiteter. Rimelige hotellalternativer inkluderer Hotel Jazz og Plaza Goya.

Finn beste pris på Hotell i Barcelona her

3. Berlin, Tyskland

Berlin er en av Europas mest historiekrevende byer, og har mye å tilby i form av kultur og historie. Byen er kjent for sine museer, som Pergamonmuseet og Topografi av Terroret, samt for å være et senter for kunst og musikk. 

For matopplevelser anbefaler jeg å prøve typisk tysk mat som currywurst og schnitzel, eller besøke en av byens mange ølhaller. Rimelige hotellalternativer inkluderer Urban Loft og Titanic Comfort Berlin Mitte.

Finn beste pris på Hotell i Berlin Her

4. Dublin, Irland

Dublin er hovedstaden i Irland og er kjent for sine tradisjonelle pubber, musikk- og litteraturscener. Byen har også mange historiske steder å besøke, som Trinity College og Dublin Castle. For matopplevelser anbefaler jeg å prøve irsk stek og Guinness, eller besøke en av byens mange pubber for en pint. Rimelige hotellalternativer inkluderer Kinlay House og The Times Hostel

Finn beste pris på hotell i Dublin her

5. Edinburgh, Skottland

Edinburgh er hovedstaden i Skottland og er kjent for sin historie og arkitektur, inkludert Edinburgh Castle og Royal Mile. Byen har også et livlig kunst- og kulturliv, med festivaler som Edinburgh Festival Fringe og Royal Edinburgh Military Tattoo. 

For matopplevelser anbefaler jeg  å prøve typisk skotsk mat som haggis og Cullen skink, eller besøke en av byens mange pubber for en pint av skotsk øl. Rimelige hotellalternativer inkluderer Ibis Budget Hotel og The Royal Mile Backpackers. 

Finn beste pris på hotell i Edinburgh her

6. København, Danmark

København er hovedstaden i Danmark og er kjent for sin charmerende arkitektur, kanaler og livlige kulturliv. Byen har også mange museer å besøke, som Ny Carlsberg Glyptotek og Nationalmuseet. For matopplevelser anbefaler jeg å prøve typisk dansk mat som smørrebrød og "stjerneskud", eller besøke en av byens mange hyggelige caféer. Rimelige hotellalternativer inkluderer Cabinn Hotel og Danhostel Copenhagen City.

Finn beste hotellpriser i København her

7. London, Storbritannia

London er hovedstaden i Storbritannia og er kjent for sin rike historie og kultur, samt sine mange kjente landemerker som Big Ben og Tower of London. Byen har også et livlig kunst- og kulturliv, med museer som British Museum og National Gallery. For matopplevelser anbefaler jeg å prøve typisk engelsk mat som fish and chips og roastbeef, eller besøke en av byens mange pubber for en pint. Rimelige hotellalternativer inkluderer Generator Hostel og Ibis Budget Hotel.

Finn beste priser på hotell i London her

8. Madrid, Spania

Madrid er hovedstaden i Spania og er kjent for sine historiske bygninger, parker og livlige natteliv. Byen har også mange museer å besøke, som Prado-museet og Thyssen-Bornemisza-museet. For matopplevelser anbefaler jeg å prøve typisk spansk mat som tapas og paella, eller besøke en av byens mange markeder for å smake lokale spesialiteter. Rimelige hotellalternativer inkluderer Hotel Moderno og Hostal Persal.

Finn beste hotellpriser i Madrid her

9. Paris, Frankrike 

Paris er hovedstaden i Frankrike og er kjent for sine kjente landemerker som Eiffeltårnet og Notre-Dame, samt sitt rike kunst- og kulturliv. Byen har også mange museer å besøke, som Louvre og Musée d'Orsay. For matopplevelser anbefaler jeg å prøve typisk fransk mat som croissant og escargots, eller besøke en av byens mange kafeer for en bit av ost og et glass vin. Rimelige hotellalternativer inkluderer Hotel des Arts og Hotel Montmartre Mon Amour.

Sjekk priser på hotell i Paris her

10. Praha, Tsjekkia: 

Praha er hovedstaden i Tsjekkia og er kjent for sin vakre arkitektur, kanaler og historiske bygninger, som Praha slott og Charles Bridge. Byen har også et livlig kunst- og kulturliv, med museer som National Museum og Mucha Museum. For matopplevelser anbefaler jeg å prøve typisk tsjekkisk mat som gulash og knedliky, eller besøke en av byens mange ølhaller for en pint av lokal øl. Rimelige hotellalternativer inkluderer Hotel Tyn og Hostel Tutti.

Finn beste hotellpriser i Praha her

11. Reykjavik, Island

Reykjavik er hovedstaden i Island og er kjent for sine vakre landskap, varme kilder og unike kultur. Byen har også flere museer å besøke, som Nationalmuseet og Reykjavik 871±2. For matopplevelser anbefaler jeg å prøve typisk islandsk mat som fisk og lam, eller besøke en av byens mange fiskerestauranter. Rimelige hotellalternativer inkluderer Reykjavik Lights og Reykjavik Downtown HI Hostel.

Finn de beste hotellene i Reykjavik her

12. Roma, Italia

Roma er hovedstaden i Italia og er kjent for sine historiske bygninger og landemerker, som Colosseum og Pantheon. Byen har også et rikt kunst- og kulturliv, med museer som Vatican Museums og Galleria Borghese. For matopplevelser anbefaler jeg å prøve typisk italiensk mat som pasta og pizza, eller besøke en av byens mange trattoriaer for en autentisk opplevelse. Rimelige hotellalternativer inkluderer Hotel San Anselmo og Hotel Sant'Anselmo.

Finn de beste hotellene i Roma her

13. Stockholm, Sverige

Stockholm er hovedstaden i Sverige og er kjent for sine vakre kanaler, historiske bygninger og livlige kulturliv. Byen har også flere museer å besøke, som Nationalmuseet og ABBA The Museum. For matopplevelser anbefaler jeg å prøve typisk svensk mat som köttbullar og gravlax, eller besøke en av byens mange fiskerestauranter. Rimelige hotellalternativer inkluderer Hotel C Stockholm og City Backpackers Hostel.

Finn beste hotellpriser i Stockholm her

14. Tallinn, Estland

Tallinn er hovedstaden i Estland og er kjent for sine vakre gamlebyen, historiske bygninger og livlige kulturliv. Byen har også flere museer å besøke, som Estlands nasjonalmuseum og Kadriorg Palace. For matopplevelser anbefaler jeg å prøve typisk estisk mat som leivapuu og verivorst, eller besøke en av byens mange tradisjonelle pubber. Rimelige hotellalternativer inkluderer Hotel St. Barbara og Tallinn Backpackers.

Finn beste pris og book hotell i Tallinn her

15. Wien, Østerrike 

Wien er hovedstaden i Østerrike og er kjent for sine vakre bygninger, historiske monumenter og livlige kulturliv. Byen har også flere museer å besøke, som Belvedere-museet og Albertina. For matopplevelser anbefaler jeg å prøve typisk østerriksk mat som wiener schnitzel og apfelstrfortsettudel, eller besøke en av byens mange kafeer for en bit av søt konditori og et glass vin. Rimelige hotellalternativer inkluderer Hotel Wien og Wombats City Hostel Vienna.

Finn beste hotellpriser i Wien her

16. Zürich, Sveits

Zürich er en av Sveits' største byer og er kjent for sine vakre omgivelser, livlige kulturliv og høy livskvalitet. Byen har også flere museer å besøke, som Kunsthaus Zürich og Rietberg Museum. For matopplevelser anbefaler jeg å prøve typisk sveitsisk mat som raclette og fondue, eller besøke en av byens mange restauranter for en opplevelse av høy kvalitet. Rimelige hotellalternativer inkluderer Hotel Alexander og Backpackers Villa Sonnenhof.

Finn beste hotellpriser i Zurich her

17. Beograd, Serbia 

Beograd er hovedstaden i Serbia og er kjent for sin livlige atmosfære, historiske bygninger og kulturelle scene. Byen har også flere museer å besøke, som Narodni muzej og Muzej Jugoslavije. For matopplevelser anbefaler jeg å prøve typisk serbisk mat som cevapi og pljeskavica, eller besøke en av byens mange tradisjonelle restauranter. Rimelige hotellalternativer inkluderer Hotel Moskva og Hostel Cheers.

Finn beste hotellpriser i Beograd her

18. Lisboa, Portugal

Lisboa er hovedstaden i Portugal og er kjent for sine vakre bygninger, historiske monumenter og livlige kulturliv. Byen har også flere museer å besøke, som Museu Calouste Gulbenkian og Museu Nacional de Arte Antiga. For matopplevelser anbefaler jeg å prøve typisk portugisisk mat som bacalhau og pastel de nata, eller besøke en av byens mange tradisjonelle taverner. Rimelige hotellalternativer inkluderer Hotel Ibis Lisboa Saldanha og Yes! Lisbon Hostel.

Her finner du de beste hotellpriser Lisboa

19. Riga, Latvia

Riga er hovedstaden i Latvia og er kjent for sine vakre bygninger, historiske monumenter og livlige kulturliv. Byen har også flere museer å besøke, som Latvijas Nacionālā mākslas muzejs og Riga motormuzejs. For matopplevelser anbefaler jeg å prøve typisk latvisk mat som speķa rauši og rupjmaize, eller besøke en av byens mange tradisjonelle restauranter. Rimelige hotellalternativer inkluderer Hotel Justus og Riga Old Town Hostel.

Her finner du de beste hotellprisene i Riga her

20. Warszawa, Polen

Warszawa er hovedstaden i Polen og er kjent for sin rike historie, vakre arkitektur og livlige kulturliv. Byen har også flere museer å besøke, som Fryderyk Chopin-museet og Warszaws historiske museum. For matopplevelser anbefaler jeg å prøve typisk polsk mat som pierogi og bigos, eller besøke en av byens mange tradisjonelle restauranter. Rimelige hotellalternativer inkluderer Hostel Centrum og Hotel Polonia Palace.   

Finn beste priser på hotell i Warszawa her

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.