08 Jan
08Jan

Det finnes mange rimelige europeiske land å reise til fra Norge, med gode muligheter for rimelig overnatting og spisesteder. Noen av de mest populære landene å reise til for rimelige priser er blant annet Polen, Bulgaria, Slovakia, Tsjekkia og Østerrike. Her får du spennende reisemål i disse landene og rimelige hotell.

Rimelige reise til Polen

Polen er et flott reisemål for de som ønsker å oppleve en interessant kultur, vakker natur og historiske byer til en rimelig pris. Det er generelt ganske billig å reise til Polen, med rimelige priser på både flybilletter og overnatting.

Når det gjelder mat, kan du forvente å betale litt mindre for å spise ute i Polen enn i mange andre europeiske land. Du kan finne gode middager for så lite som 50-100 złoty (omtrent 100-200 kroner), avhengig av hvor du spiser og hva du bestiller. 

Det er også mulig å finne rimeligere alternativer, som pølsekiosker og fastfood-restauranter, hvis du vil spare enda mer. Gjennomsnittlige hotellpriser i Polen varierer litt avhengig av hvilken by du reiser til og hvilken standard du ønsker. 

Du kan finne rimelige hoteller for rundt 200-300 złoty (omtrent 400-600 kroner) per natt, men det er også mulig å finne mer luksuriøse alternativer til høyere priser. 

Det lønner seg å sammenligne priser og lese gjesteomtaler før du bestiller et hotell for å sikre deg det beste tilbudet. Vår anbefaling er Krakow i Polen, da priser på hotell og overnattinger. 

Hva kan du gjøre i Krakow?

Krakow er Polens andre største by, og en av landets mest populære turistdestinasjoner. Byen har en lang og rik historie, og er kjent for sine vakre gamlebyer, katedraler og palasser. Et must-see sted i Krakow er den gamle bydelen, som er på UNESCOs verdensarvliste. 

Her finner du en rekke historiske bygninger, som Wawel-slottet og St. Marys-katedralen. Du kan også vandre gjennom det trange, brosteinsbelagte gatene og besøke de mange butikkene, kaféene og restaurantene som finnes her. 

En annen populær attraksjon i Krakow er Ghetto-monumentet, som minner om de tragiske hendelsene som skjedde under Holocaust. Du kan også besøke det kjente Auschwitz-Birkenau-konsentrasjonsleiret, som ligger like utenfor byen.

For de som ønsker å nyte naturen, kan Krakow også by på mange flotte parker og grøntområder. Du kan for eksempel besøke den vakre Ojcowski National Park, som ligger like utenfor byen, eller gå en tur langs Vistula-elven.

Krakow har også et livlig natteliv, med mange klubber, barer og konsertsteder å velge mellom. Du kan også nyte en tradisjonell polsk middag på en av byens mange restauranter, eller smake på den lokale ølen på en av de mange bryggeriene. 

Alt i alt tilbyr Krakow noe for alle, uansett om du ønsker å lære mer om Polens historie, nyte naturen, eller bare ha det gøy. 

Rimelige hoteller i Krakow

Hotel Wawel: Beliggende i nærheten av Wawel-slottet og den gamle bydelen, tilbyr Hotel Wawel komfortable rom med gratis Wi-Fi og kabel-TV, samt en bar og en restaurant for gjestene å benytte seg av.

Hotel Metropolitan: Dette hotellet, som ligger i sentrum av Krakow, er i nærheten av mange av byens største attraksjoner, som Wawel-slottet og den gamle bydelen. Hotel Metropolitan tilbyr enkle, men komfortable rom med gratis Wi-Fi og kabel-TV, samt en bar og en restaurant.

Hotel Ambasadorski: Med en sentral beliggenhet i Krakow, i nærheten av mange av byens største attraksjoner, tilbyr Hotel Ambasadorski enkle, men komfortable rom med gratis Wi-Fi og kabel-TV, samt en bar og en restaurant for gjestene å nyte. 

Finn beste priser på Hotell i Krakow her

Opplev Østerrike med billig hotell og flyreiser

Østerrike er et flott reisemål for de som ønsker å oppleve vakker natur, spennende kultur og luksuriøse byer. Selv om det ikke er det billigste landet i Europa å reise til, finnes det fortsatt mange muligheter for å spare penger på reisen.

Gjennomsnittlige flybillettpriser til Salzburg varierer litt avhengig av hvilken tid på året du reiser og hvilken rute du velger. Du kan forvente å betale mellom 1000-2000 kroner for en enveisbillett, avhengig av hvilken destinasjon du reiser fra. 

Det kan være lurt å sammenligne priser på ulike reisesider og å være fleksibel med reisedatoene dine for å sikre deg det beste tilbudet. Gjennomsnittlige hotellpriser i Østerrike varierer også litt avhengig av hvilken by du reiser til og hvilken standard du ønsker. 

Du kan finne rimelige hoteller for rundt 500-800 kroner per natt, men det er også mulig å finne mer luksuriøse alternativer til høyere priser.I Østerrike kan du finne de rimeligste reisene til Salzburg. 

Hva kan du gjøre i Salzburg?

Salzburg er en vakker by i Østerrike, som er kjent for sin fantastiske arkitektur og kulturarv. Byen er også kjent som fødestedet for Wolfgang Amadeus Mozart, og er derfor et populært reisemål for klassisk musikk-entusiaster.

En av de mest populære attraksjonene i Salzburg er slottet Hohensalzburg, som ligger på en høyde over byen. Slottet er en av Europas største og best bevarte middelalderslott, og tilbyr flotte utsikter over byen og omgivelsene. 

Du kan også besøke den vakre barokke Festungskirche-katedralen, eller vandre gjennom de trange, sjarmerende gatene i den gamle bydelen.Salzburg er også kjent for sine mange museer og kulturinstitusjoner, som Mozart-museet og Salzburg Museum. 

Besøk den berømte Mirabell-hagen, som er kjent for sine vakre blomsterbed og fontener.For de som ønsker å nyte naturen, kan Salzburg også by på mange flotte parker og grøntområder, som Hellbrunn-parken og Stadtparken. 

Vandre langs den vakre Salzach-elven, eller gå en tur opp til Untersberg-fjellet, som tilbyr spektakulær utsikt over byen og omgivelsene.Alt i alt tilbyr Salzburg noe for alle, uansett om du ønsker å nyte kultur, historie, natur eller bare slappe av i et sjarmerende omgivelser.

Rimelige hoteller i Salzburg

Hotel Am Dom: Dette hotellet ligger i sentrum av Salzburg, og tilbyr enkle, men komfortable rom med gratis Wi-Fi og kabel-TV. Hotellet har også en bar og en restaurant for gjestene å nyte. 

Hotel Zum Hirschen: Dette hotellet ligger i sentrum av Salzburg, og er innen gåavstand fra mange av byens største attraksjoner, som Salzburg Dom og Mirabell Palace. Hotellet tilbyr enkle, men komfortable rom med gratis Wi-Fi og kabel-TV. 

Hotel Maxglaner Hof: Dette hotellet ligger i forstaden Maxglan, og tilbyr komfortable rom med gratis Wi-Fi og kabel-TV. Hotellet har også en bar og en restaurant for gjestene å nyte. 

Finn beste hotellpriser i Salzburg her

Billig fly og hotell til destinasjoner i Tsjekkia

Tsjekkia er et populært reisemål for de som ønsker å oppleve en interessant kultur, vakker natur og historiske byer til en rimelig pris. Det er generelt ganske billig å reise til Tsjekkia, med rimelige priser på både flybilletter og overnatting.

Når det gjelder mat, kan du forvente å betale litt mindre for å spise ute i Tsjekkia enn i mange andre europeiske land. Du kan finne gode middager for så lite som 150-300 kroner, avhengig av hvor du spiser og hva du bestiller. 

Tsjekkisk mat er kjent for å være fyldig og smakfull, med retter som gulasj, knedliky (dampet potetlomper) og pivo (øl).Praha, hovedstaden i Tsjekkia, tilbyr mange spennende opplevelser for en rimelig penge. 

Du kan for eksempel besøke noen av byens mange museer og gallerier, eller ta en tur til toppen av Praha-slottet for en spektakulær utsikt over byen. Du kan også spasere langs den vakre Karlsbroen og nyte street-art og busking langs elven Vltava. 

Det er også mulig å ta en tur til en av byens mange grønne områder, som Letenské sady eller Petřín-høyden, for en rolig og avslappende dag ute.

Hva kan du oppleve i Praha?

En av de mest populære attraksjonene i Praha er Praha-slottet, som er en av verdens største og best bevarte middelalderslott. Slottet huser en rekke museer og gallerier, og tilbyr flotte utsikter over byen. 

Du kan også vandre gjennom den gamle bydelen, som er på UNESCOs verdensarvliste, og besøke de mange historiske bygningene, butikkene, kaféene og restaurantene som finnes her. Praha er også kjent for sin vakre arkitektur, med mange imponerende kirker, katedraler og palasser. 

Du kan for eksempel besøke den berømte Karlsbroen, eller vandre gjennom de sjarmerende gatene i Josefov, Prahas gamle jødiske kvarter. For de som ønsker å nyte naturen, kan Praha også by på mange flotte parker og grøntområder, som Letna-parken og Stromovka-parken. 

Du kan også vandre langs Moldau-elven, eller gå en tur opp til Petrin-fjellet, som tilbyr spektakulær utsikt over byen. Alt i alt tilbyr Praha noe for alle, uansett om du ønsker å nyte kultur, historie, natur eller bare slappe av i et sjarmerende omgivelser.

5 rimelige hotell i Praha

Hotel U Zlate Studne ligger i sentrum av Praha, i nærheten av mange av byens største attraksjoner, som Karlsbroen og Prahas jødiske kvarter. Dette elegante hotellet tilbyr luksuriøse rom med gratis Wi-Fi og kabel-TV, samt utsikt over byen. Hotel U Zlate Studne har også en bar og en restaurant som serverer internasjonale retter.

Michelangelo Grand Hotel ligger i sentrum av Praha, kun noen minutter fra mange av byens største attraksjoner, som den gamle bydelen og Charles Bridge. Hotellet tilbyr luksuriøse rom med gratis Wi-Fi og kabel-TV. Hotellet har også en restaurant og en bar for gjestene å nyte.

Wellness Hotel Step ligger i en grønn oase i byen Praha, og tilbyr komfortable rom med gratis Wi-Fi og kabel-TV. Hotellet har også en rekke fritidsfasiliteter, inkludert et innendørs svømmebasseng, en treningssenter og et velværesenter. Gjestene kan også nyte middag på hotellets restaurant eller slappe av med en drink på den solfylte terrassen.

Hotel Prague Centre Plaza ligger i sentrum av Praha, i nærheten av byens kulturhistoriske monumenter og turistattraksjoner. Hotellet har en lang historie, med røtter tilbake til 1700-tallet. Det tilbyr et utvalg av komfortable rom, inkludert suiter, med gratis Wi-Fi og kabel-TV. Hotellet har også en restaurant og en bar for gjestene å nyte. Prisene for rom varierer avhengig av rommet og tiden på året, men det er alltid mulig å finne rimelige alternativer. 

Finn beste pris på hoteller i Praha her

Du finner billig fly og hotell til Slovakia fra Norge

Slovakia er et flott reisemål for de som ønsker å oppleve en interessant kultur, vakker natur og historiske byer til en rimelig pris. Det er generelt ganske billig å reise til Slovakia, med rimelige priser på både flybilletter og overnatting.

Når det gjelder hoteller, kan du forvente å finne rimelige alternativer i Slovakia. Gjennomsnittsprisen for et 3-stjerners hotell er omtrent 500-800 kroner per natt, avhengig av hvilken by du reiser til og hvilken standard du ønsker. 

Det lønner seg å sammenligne priser og lese gjesteomtaler før du bestiller et hotell for å sikre deg det beste tilbudet. I Bratislava, hovedstaden i Slovakia, kan du finne mange gode og rimelige spisesteder. 

Du kan for eksempel prøve tradisjonelle slovakiske retter som halušky (gnocchi) eller bryndzové halušky (gnocchi med bryndza-ost), eller prøve lokale pølser og gryteretter. Du kan også finne en rekke internasjonale retter, som pizza og kebab, til rimelige priser. 

Det er også mulig å prøve lokale ølsorter på en av byens mange kaféer eller pubber.

Ting å gjøre i Bratislava

Bratislava er hovedstaden i Slovakia og en vakker by som ligger ved foten av Little Carpathian-fjellene. Byen har en lang og rik historie, og er kjent for sine vakre gamlebyer, slott og palasser.

En av de mest populære attraksjonene i Bratislava er Bratislava-slottet, som ligger på en høyde over byen og tilbyr flotte utsikter. Du kan også vandre gjennom den gamle bydelen, som er på UNESCOs verdensarvliste, og besøke de mange historiske bygningene, butikkene, kaféene og restaurantene som finnes her.

Bratislava er også kjent for sin vakre arkitektur, med mange imponerende kirker, katedraler og palasser. Du kan for eksempel besøke den berømte Karlsbroen, eller vandre gjennom de sjarmerende gatene i den gamle bydelen.

For de som ønsker å nyte naturen, kan Bratislava også by på mange flotte parker og grøntområder, som Záhradky-parken og Sad Janka Krala-parken. Du kan også vandre langs Danube-elven, eller gå en tur opp til Kamzík-fjellet, som tilbyr spektakulær utsikt over byen og omgivelsene.

Alt i alt tilbyr Bratislava noe for alle, uansett om du ønsker å nyte kultur, historie, natur eller bare slappe av i et sjarmerende omgivelser.

Rimelige hoteller i Bratislava

Patio Hostel i Bratislava ligger i hjertet av byen og tilbyr rimelig overnatting i enkelte og doble rom. Hotellet har en sentral beliggenhet, med mange av byens attraksjoner innen gangavstand. Gjestene kan nyte en rekke fasiliteter på hotellet, inkludert en bar, et felleskjøkken og en terrasse. Hotellet har også gratis Wi-Fi tilgjengelig for gjestene.

Hotel Taxis ligger i Bratislava, tilbyr komfortable rom med en rekke fasiliteter, inkludert gratis Wi-Fi og kabel-TV. Hotellet har en bar og en restaurant der gjestene kan nyte middager og drikke. Hotel Taxis har en lang historie, og har blitt pusset opp for å tilby moderne bekvemmeligheter for gjestene sine. Romutvalget inkluderer enkelte rom, dobbeltrom og suiter, med mulighet for å legge til ekstra senger om ønskelig.

VIP Apartments Bratislava er et luksuriøst hotell i Bratislava, Slovakia. Det tilbyr komfortable leiligheter med moderne fasiliteter, inkludert gratis Wi-Fi og kabel-TV. Hotellet har også en bar og en restaurant for gjestene å nyte. Beliggenheten er ideell for de som ønsker å utforske byen, da den ligger i nærheten av mange av Bratislavas toppattraksjoner. Prisene varierer avhengig av valgt romtype og periode.  

Finn beste pris på hotell i Bratislava her

Opplev Bulgaria for en billig penge

Bulgaria er et flott reisemål for de som ønsker å oppleve en interessant kultur, vakker natur og historiske byer til en rimelig pris. Det er generelt ganske billig å reise til Bulgaria, med rimelige priser på både flybilletter og overnatting.

Gjennomsnittsprisen for en flybillett fra Oslo Gardemoen til Sofia, hovedstaden i Bulgaria, varierer litt avhengig av hvilken tid på året du reiser og hvilken rute du velger. Du kan forvente å betale mellom 500-1500 kroner for en enveisbillett, avhengig av hvilken destinasjon du reiser fra. 

Det kan være lurt å sammenligne priser på ulike reisesider og å være fleksibel med reisedatoene dine for å sikre deg det beste tilbudet.Når det gjelder hoteller, kan du forvente å finne rimelige alternativer i Bulgaria. 

Gjennomsnittsprisen for et hotellrom med god standard i Sofia er omtrent 600-900 kroner per natt, avhengig av hvilken bydel du velger å bo i og hvilken standard du ønsker. Det lønner seg å sammenligne priser og lese gjesteomtaler før du bestiller et hotell for å sikre deg det beste tilbudet.

I tillegg til Sofia, har Bulgaria også mange andre spennende byer og feriesteder å tilby, som Plovdiv, Varna og Bansko. 

Uansett hvilken destinasjon du velger, vil du finne mange muligheter for å nyte en minnerik ferie til en rimelig pris i Bulgaria.

Ting å gjøre i Sofia

Sofia er hovedstaden i Bulgaria og en vakker by som ligger ved foten av Vitosha-fjellet. Byen har en lang og rik historie, og er kjent for sine vakre gamlebyer, slott og palasser. 

En av de mest populære attraksjonene i Sofia er Alexander Nevsky-katedralen, som er en imponerende bygning som ligger i hjertet av byen. 

Du kan også vandre gjennom den gamle bydelen, som er på UNESCOs verdensarvliste, og besøke de mange historiske bygningene, butikkene, kaféene og restaurantene som finnes her.

Sofia er også kjent for sin vakre arkitektur, med mange imponerende kirker, katedraler og palasser. Du kan for eksempel besøke den berømte Mosaisk kirke, eller vandre gjennom de sjarmerende gatene i den gamle bydelen.

For de som ønsker å nyte naturen, kan Sofia også by på mange flotte parker og grøntområder, som Borisova gradina-parken og South Park. Du kan også vandre langs Iskar-elven, eller gå en tur opp til Vitosha-fjellet, som tilbyr spektakulær utsikt over byen og omgivelsene.

Alt i alt tilbyr Sofia noe for alle, uansett om du ønsker å nyte kultur, historie, natur eller bare slappe av i et sjarmerende omgivelser. 

Rimelige hotell i Sofia

Generaator Sofia Hotel er et flott hotell i Sofia, Bulgaria. Det har en lang historie som går tilbake til 1920-tallet, og har blitt restaurert og modernisert for å tilby sine gjester et komfortabelt og luksuriøst opphold. 

Hotellet tilbyr en rekke ulike romtyper, inkludert enkeltrom, dobbeltrom og familierom, slik at det er noe for alle som ønsker å besøke hotellet. Alle rommene er utstyrt med moderne fasiliteter som gratis Wi-Fi, klimaanlegg og flatskjerm-TV. 

Hotellet har også en rekke fasiliteter for gjestene, inkludert et treningssenter, en restaurant og en bar. Det er et perfekt sted å bo for reisende som ønsker å utforske Sofia og området rundt.

EasyHotel Sofia er et budsjettvennlig hotell i Sofia, Bulgaria. Hotellet ligger i sentrum av byen, slik at det er enkel tilgang til mange av de store severdighetene og attraksjonene i Sofia. Hotellet har en rekke ulike romtyper tilgjengelig, inkludert enkeltrom og dobbeltrom. 

Alle rommene er enkle og funksjonelle, og utstyrt med moderne fasiliteter som gratis Wi-Fi og flatskjerm-TV. 

Gjestene kan også benytte seg av en rekke fasiliteter på hotellet, inkludert en bar og et treningssenter. EasyHotel Sofia er et perfekt valg for reisende som ønsker et rimelig og sentralt sted å bo i Sofia.

VisitO Apart House er et luksuriøst leilighetskompleks i Sofia, Bulgaria. Det ligger i et rolig boligområde i utkanten av byen, men med enkel tilgang til sentrum og de viktigste attraksjonene i Sofia. 

Leilighetene er stilfullt innredet og utstyrt med moderne fasiliteter som gratis Wi-Fi, klimaanlegg og flatskjerm-TV. De har også fullt utstyrte kjøkken, slik at gjestene kan lage mat på egen hånd. Gjestene kan også benytte seg av hotellets fasiliteter, inkludert en bar og et treningssenter. 

VisitO Apart House er et perfekt valg for reisende som ønsker en luksuriøs og avslappende base i Sofia. 

Finn beste pris på hotell i Sofia her


Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.