31 Jul
31Jul

Europa, med sin rike kulturarv, historiske monumenter, fantastiske natur og forskjellige erfaringer, har noe for alle. Det er imidlertid spesielt romantisk for par, med en overflod av vakre byer, intime spisesteder og fantastiske steder hvor du kan tilbringe noen kvalitetstid sammen. Her er noen av de mest romantiske stedene du kan reise til i Europa med din kjære.

1. Paris, Frankrike

Kjent som 'byen av lys', er Paris en av de mest romantiske stedene i hele verden. Fra Eiffeltårnet og Louvre til kafeene i Montmartre, er det aldri en mangel på ting å gjøre. Ta en spasertur langs elva Seinen, nyt en piknik i Jardin du Luxembourg, eller bare nyt utsikten fra Sacré-Cœur.

2. Venezia, Italia

Venezia er en annen by som er kjent for sin romantikk. Ta en gondoltur gjennom byens kanaler, gå rundt i den storslåtte Piazza San Marco, eller besøk Dogepalasset. På kvelden kan du nyte et glass Prosecco med utsikt over Canal Grande.

3. Santorini, Hellas

Med sine hvitkalkede bygninger, blå kupler og fantastisk havutsikt, er Santorini et perfekt reisemål for romantiske gåturer. Nyt en fantastisk solnedgang over Egeerhavet, utforsk de gamle ruinene av Thera, eller spis en romantisk middag med utsikt over kalderaen.

4. Salzburg, Østerrike

Salzburg er kjent for sine barokkbygninger, fantastiske landskap og rolige atmosfære. Utforsk festningen Hohensalzburg, ta en tur på Salzach, eller bare nyt en rolig spasertur gjennom byens historiske sentrum. Ikke glem å besøke Mozarts fødehus og de mange koselige kafeene.

5. Sevilla, Spania

Sevilla er en by full av kultur, historie og noen av de mest romantiske scenene i Europa. Besøk det imponerende Plaza de España, ta en padletur på Guadalquivir-elven, eller bare nyt den vakre utsikten fra Giralda-tårnet. På kvelden kan du nyte en autentisk flamenco-show eller en romantisk middag i det gamle jødiske kvarteret.

6. Porto, Portugal

Porto er en av Europas mest sjarmerende byer. Utforsk dens middelalderske kvartaler, besøk de mange vingårdene i Douro-dalen, eller bare nyt en tur gjennom byen. Om natten kan du nyte en romantisk måltid på en av byens mange utmerkede restauranter og deretter ta en tur langs elvene.

7. Praha, Tsjekkia

Praha er kjent som "Hjertet av Europa", med sine brosteinsbelagte gater, gotiske spir og romantiske torg. Spaser over Karlsbroen, besøk Praha slott eller bare nyt en rolig kveld på byens mange åpne områder. Ikke glem å besøke de mange vakre hagene som byen har å tilby.

8. Brugge, Belgia

Brugge er en perfekt by for en romantisk utflukt. Ta en båttur langs kanalene, besøk de mange sjokoladebutikkene, eller bare nyt en rolig spasertur rundt i byen. På kvelden, nyt en romantisk middag i en av de mange restaurantene langs kanalene.

9. Rovinj, Kroatia

Rovinj er kjent for sine vakre Adriaterhavsstrender, livlige gamleby og fantastisk kystlinje. Ta en spasertur gjennom de brosteinsbelagte gatene, besøk Rovinj-katedralen, eller bare nyt en kveld på byens mange barer og restauranter. Du kan også ta en båttur til de mange øyene i nærheten.

10. Budapest, Ungarn

Budapest er en by med stor historie, fantastisk arkitektur og noen av de beste termiske badene i verden. Besøk Parliament Building, ta en tur gjennom the Great Market Hall, eller bare nyt en avslappende dag i en av therma spaene. På kvelden, ta en middagscruise langs elven Donau for å nyte byens skjønnhet.

11. Sintra, Portugal

Sintra er et eventyrland med sine fargerike palasser og rolige hager. Utforsk Pena-palasset, besøk Quinta da Regaleira, eller bare nyt en rolig spasertur gjennom byen. Ikke glem å prøve de lokale søtsakene, travesseiros og queijadas.

12. Verona, Italia

Verona er kjent som settingen for Shakespeares "Romeo og Julie" og er en perfekt by for romantiske par. Besøk Julie's House, ta en spasertur gjennom byen, eller bare nyt en gelato i Piazza delle Erbe.

13. Bratislava, Slovakia

Bratislava, med sin vakre gamleby, er en elegant by som oser av romantikk. Besøk Bratislava slott, nyt utsikten fra UFO-tårnet, eller ta en tur med en gammel trikk. På kvelden kan du nyte en romantisk middag i et av byens mange utmerkede restauranter.

14. Heidelberg, Tyskland

Heidelberg er en sjarmerende by med en vakker elv, en imponerende borg og en livlig studentatmosfære. Besøk slottet, ta en tur på Neckar-elven, eller bare nyt en kopp kaffe i en av byens mange kafeer. Ikke glem å besøke det gamle vårtorget og universitetet, det eldste i Tyskland.

15. Edinburg, Skottland

Edinburgh er en sjarmerende by med sin middelalderske arv og vakre landskap. Utforsk Edinburgh Castle, gå opp Arthur's Seat, eller bare nyt en rolig tur i Royal Botanic Gardens. På kvelden kan du nyte en pint i en av byens mange puber.

16. Visby, Sverige

Visby er en UNESCOs verdensarvside med sine velbevarte middelalderske vegger og brosteinsgater. Ta en spasertur gjennom byen, besøk de mange kirkene, eller bare nyt en dag på stranden. Ikke glem å prøve de lokale delikatessene, som saffranspannkaka og Gotland-øl.

17. Krakow, Polen

Krakow, med sin vakre gamleby og imponerende slott, er en av de mest romantiske stedene i Europa. Besøk Wawel-slottet, nyt utsikten over byen fra Graak-haugen, eller bare ta en spasertur gjennom byens brosteinsbelagte gater. Ikke glem å prøve den lokale maten, som pierogi og zapiekanka.

18. Tallinn, Estland

Tallinn er en vakker by med en velbevart middelalderby, brosteinsbelagte gater og fargerike bygninger. Utforsk det gamle rådhuset, nyt utsikten fra bymuren, eller bare ta en rolig spasertur gjennom byens konstgallari. Om kvelden, nyt en tradisjonell estisk middag på en av de mange restaurantene i byen.

19. Split, Kroatia

Split, med sin romerske historie og vakre Adriaterhavs-strender, er et perfekt reisemål for par. Utforsk Diokletians palass, ta en dukkert i Bacvice-stranden, eller bare nyt en avslappende dag i Marjan-parken. På kvelden kan du spise fersk sjømat i en av de mange restaurantene i havnen.

20. Dublin, Irland

Dublin er en livlig by med vennlige mennesker, koselige puber og rik historie. Utforsk Dublin Castle, ta en tur i St. Stephen's Green, eller bare nyt en pint i en av byens mange puber. Ikke glem å besøke Guinness Storehouse og lære om historien til dette ikoniske øl.

Uansett hvilken type romantikk du søker, kan du finne det i Europa. Fra kulturelle byer som Paris og Roma, til rolige retretter som Sintra og Brugge, er det alltid noe for alle i dette vakre kontinentet. Lykke til med å planlegge din romantiske reise!

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.