13 Jan
13Jan

Her får du en liste over 12 spennende aktiviteter som du kan gjøre på din neste ferie i Oslo sammen med barna. Vi har plukket ut aktivitetene basert på pris og tilgjengelighet ut i fra området, slik at du kan fint bo på hotell i sentrum av Oslo og komme deg raskt til disse opplevelsesstedene. 

Få oversikt over alle hotell i Oslo - Besøk Hotell i Oslo her

1. Svømming på Tøyenbadet

Tøyenbadet er et populært badeland i Oslo med mange aktiviteter og fasiliteter for hele familien. Det er et barnevennlig sted med flere bassenger og områder for barna å leke og svømme i, inkludert en barnebasseng med lekeapparater og en vannsklie.

Det er flere forskjellige bassenger å velge mellom, inkludert et 25 meter langt basseng for svømming, en stor oppvarmet utendørsbasseng, et boblebad, en sauna og et basseng for motion svømming. Det er også flere bassenger for å trene og holde seg i form.

Prisen for inngang til Tøyenbadet varierer etter alder og sesong, men prisen starter fra ca 50kr for barn og ca 80kr for voksne. 

Det er også mulig å kjøpe sesongkort for å besøke badet flere ganger i løpet av året.Det er et lite kafé inne i Tøyenbadet som serverer enkel mat og drikke, og det er også mulig å ta med egen mat og drikke, men det er ikke tillatt å spise i bassengområdene.

2. Utforske Oslo Reptilpark

Oslo Reptilpark er et unikt sted hvor du kan se på en rekke forskjellige reptiler fra hele verden, inkludert slanger, krokodiller, skilpadder og øgler. Parken har også et stort utvalg av insekter og andre småkryp.

Prisen for inngang til reptilparken varierer etter alder og sesong, men prisen starter fra ca 100kr for barn og ca 150kr for voksne. Det er også mulig å kjøpe sesongkort for å besøke parken flere ganger i løpet av året.

Det er flere aktiviteter og opplevelser for barna å velge mellom, som å se på show med reptiler, å ta en tur i det interaktive reptilhuset, å lære om forskjellige arter av reptiler og å se på de levende reptilene i deres naturlige omgivelser. 

Det er også muligheter for å ta bilder med noen av reptilene og å delta i workshop og arrangementer.

3. Lær noe nytt på Vitenskapsmuseum

Oslo Vitenskapsmuseum er et interaktivt vitenskapsmuseum som gir besøkende muligheten til å lære om vitenskap og teknologi på en morsom og engasjerende måte. Det er lokalisert i sentrum av Oslo, og ble åpnet i 2008.

Museet har et bredt utvalg av aktiviteter og utstillinger som passer for barn i alle aldre. Det er flere interaktive utstillinger som gir besøkende muligheten til å lære om forskjellige vitenskapsområder, som fysikk, kjemi, biologi, teknologi og matematikk. 

Det er også områder for å utforske, som planetariets og en 4D-kino. I en 4D-kino vil du få følelsen av å være en del av handlingen på filmen takket være tilleggseffekter som vind, regn, snø, lukter og bevegelse i setene. Det gir en mer realistisk opplevelse og gjør filmen mer engasjerende og minneverdig. 

Oslo Science Center er også kjent for sine populære utstillinger og arrangementer, som gir besøkende muligheten til å lære om nye og spennende emner innen vitenskap og teknologi. 

Det er også flere aktiviteter og arrangementer for barna, som vitenskapsverksteder og demonstrasjoner. Museet er også aktivt i å formidle vitenskapen til skoleelever og lærere.

4. Ta en tur med Kajakk

Ta en kajakktur med Oslo Kayak Tours er en flott måte å oppleve Oslos vakre omgivelser fra vannet. De tilbyr flere forskjellige turer, fra introduksjons turer til mer avanserte turer i Oslofjorden og Akerselva. 

De holder til i sentrum av byen, og tilbyr turer fra flere lokasjoner. Oslo Kayak Tours er et barnevennlig selskap og barn kan være med på kajakktur, men det avhenger av barnets alder og komfort nivå i vannet. Det kan være lurt å kontakte selskapet for å bekrefte om barnet er egnet for turen.

Prisen for å delta på en kajakktur varierer avhengig av lengden på turen, antall deltagere og tidspunktet på året, men prisen starter fra 550,- til 900,- per person. De tilbyr også gruppeturer og privat turer til en litt høyere pris. 

Det anbefales å sjekke selskapets nettside eller kontakte dem for mer detaljert informasjon om priser og tilgjengelige turer.

5. Besøk Oslo Sommerpark

Oslo Sommerpark er et populært sted for barn og familier i Oslo, spesielt om sommeren. Parken har et stort utvalg av aktiviteter og attraksjoner som passer for barn i alle aldre. 

Det er en rekke forskjellige vannaktiviteter, som svømmebassenger, vannsklier, bølgebassenger og andre vannleker. Parken har også en rekke andre aktiviteter som for eksempel minigolf, go-kart, klatrepark, trampoline park og lekeområder.

Parken er lokalisert i Oslo vestkanten, nærmere bestemt i Nydalen. Det er lett tilgjengelig med offentlig transport eller bil, og har også et stort parkeringsområde.

Oslo Sommerpark er et flott sted for familier å tilbringe en varm sommerdag og gi barna muligheten til å ha det gøy og kjøle seg ned i vannet.

Det er også muligheter for å kjøpe mat og drikke i parken, slik at du kan nyte en god lunsj eller middag mens du slapper av og nyter atmosfæren i parken.

Oslo Sommerpark er åpen i sommermånedene, vanligvis fra juni til august, og har flere åpningstider avhengig av sesongen. Det anbefales å sjekke parkens nettside eller kontakte dem for å bekrefte åpningstider og priser før besøket.

I tillegg til å være et morsomt sted for familier å tilbringe tid sammen, er Oslo Sommerpark også et populært sted for bursdagsfeiringer og andre arrangementer, så det kan være lurt å bestille plass på forhånd hvis du planlegger et arrangement.

6. Opplev et flott Naturhistorisk Museum

Naturhistorisk museum i Oslo er et populært sted for både barn og voksne å lære om naturen og dyrene i verden. Museet har et bredt utvalg av utstillinger som gir besøkende muligheten til å lære om forskjellige arter og deres levesteder, samt å se på ekte dyr og skjelett.

Museet har flere interaktive utstillinger og aktiviteter som passer for barn i alle aldre, som å lære om dyr og planter i Norge, å undersøke skjelettene i et ekte dyrehule, eller å se på fossilene og lære om livet på jorden for millioner av år siden.

Naturhistorisk museum ble opprettet i 1836, det er et av Norges eldste museer. Museet holder åpent hver dag unntatt mandager, og har ofte spesielle arrangementer og aktiviteter for barn og familier i helgene. 

Prisen for inngang varierer, men det er gratis for barn under 18 år. Det anbefales å sjekke museets nettside for mer detaljert informasjon om åpningstider og priser før besøket.

7. Kos dere i mange av Oslos lekeplasser

For dem som søker gratis moro for de minste er det et stort utvalg av lekeplasser i Oslo. Her har vi laget en liste over de fineste på forskjellige områder av byen.

8. Aktiviser barna på Leos Lekeland

Leos Lekeland i Oslo er et populært sted for barn i alle aldre. Her kan barna klatre, hoppe, leke og ha det gøy i flere timer. Lekelandet har et stort utvalg av aktiviteter, fra trampoliner, gummigranulat, klatrestativer, til lekehus og en egen avdeling for de minste barna.

Leos Lekeland ble etablert i 2012, og siden da har det vært et populært sted for familier i og rundt Oslo. Lekelandet har et godt utvalg av mat og drikke, så det er enkelt å tilbringe hele dagen her.

Leos Lekeland holder åpent hver dag, og har fleksible åpningstider. Det anbefales å sjekke deres nettside eller kontakte dem for mer detaljert informasjon om åpningstider og priser før besøket. Det kan også være lurt å bestille billetter på forhånd for å unngå kø.

9. Hopp hele dagen på Rush Trampoline Park

Rush trampolinepark i Oslo er et populært sted for barn og unge å hoppe og leke. Parken har et stort utvalg av trampoliner, inkludert konkurranse- og freestyleområder, samt et område for minitrampoliner for de minste barna. 

I tillegg til trampoliner tilbyr parken også et ninja warrior-løype, parkour-område og en airbag for sikre landinger.Parken har også et lite caféområde hvor man kan kjøpe mat og drikke. Det er også mulig å bestille bursdagsfeiringer og andre arrangementer i parken.

Rush Trampolinepark holder åpent hver dag, og har fleksible åpningstider. Det anbefales å sjekke deres nettside eller kontakte dem for mer detaljert informasjon om åpningstider og priser før besøket, og det kan også være lurt å bestille billetter på forhånd for å unngå kø.

10. Opplev den fantastiske Eventyrfabrikken

Eventyrfabrikken i Oslo er et populært sted for barn å leke og oppleve eventyr. Parken har et stort utvalg av aktiviteter som passer for barn i alle alder, fra lekeområder, sklier, til klatrestativer og kulebaner. 

Det er også en egen avdeling for de minste barna, hvor de kan leke i trygge omgivelser. Eventyrfabrikken har også en rekke interaktive aktiviteter som inkluderer et klatresenter, en minigolfbane, og et område for ballspill. Parken har også et lite spisested hvor man kan kjøpe mat og drikke.

Eventyrfabrikken ble åpnet i 2017, og siden da har det vært et populært sted for familier i og rundt Oslo. Parken holder åpent hver dag, og har fleksible åpningstider. Det anbefales å sjekke deres nettside eller kontakte dem for mer detaljert informasjon om åpningstider og priser før besøket.

11. Plaff ned hele familien på Megazone

Megazone i Oslo er et populært sted for barn og unge å prøve lasertag. Lasertag er en form for skytespill der deltakerne bruker en laserpistol for å skyte mot motstandere og målene. Det spilles i et mørkt og labyrintlignende miljø, og spillet er svært likt paintball, men uten smertefulle kuler.

Megazone i Oslo ble etablert i 2018, og har siden da vært et populært sted for ungdom og familier i Oslo. Parken har flere arenaer og mange forskjellige spillmoduser, og tilbyr også aktiviteter som virtuelle virkelighet og arkade spill.

For å delta i lasertag trenger du å være minst 7 år gammel, og de har også en egen junior arena for barn under 12 år. Det anbefales å sjekke deres nettside eller kontakte dem for mer detaljert informasjon om åpningstider og priser før besøket.

12. Kos dere på JumpYard

Jumpyard er et aktivitetsparadis for barn i Oslo. De tilbyr et bredt spekter av aktiviteter, inkludert trampoliner, klatrevegger, ninja baner og mye mer. 

De holder til i et stort lokale i Lørenskog, og er lett tilgjengelige med offentlig transport. Mens barna leker og har det gøy, kan voksne slappe av i deres kaféområde eller delta i noen av deres andre aktiviteter som yoga eller fitness-trening. 

Det er også muligheter for å arrangere bursdagsfeiringer eller andre arrangementer. Jumpyard er et flott sted å besøke for hele familien.

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.