05 Apr
05Apr

Tripadvisor er en populær nettside som gir reisende mulighet til å lese og legge igjen anmeldelser av hoteller, restauranter, turistattraksjoner og andre reisemål rundt om i verden. Her er en anmeldelse av Tripadvisor som tar for seg både positive og negative aspekter ved nettsiden, samt en punktliste over hvordan man kan bruke den.

Book reise gjennom Tripadvisor her.

Fakta om TripadvisorBeskrivelse
Etablert2000
Antall månedlige besøkendeOver 400 millioner (2021)
Antall anmeldelserOver 930 millioner (2021)
Antall destinasjonerOver 8,7 millioner (2021)
Hva du kan bookeHoteller, leiligheter, feriehus, B&B-er, resorts, flybilletter, bilutleie, og aktiviteter/turer

Fordeler med å bruke Tripadvisor:

 • En av de største fordelene med Tripadvisor er den enorme mengden informasjon som er tilgjengelig. Med millioner av anmeldelser av reisemål over hele verden kan man enkelt finne ut hva andre reisende synes om et hotell, en restaurant eller en attraksjon før man bestemmer seg for å dra dit.

 • Nettsiden er enkel å bruke, og det er enkelt å søke etter spesifikke reisemål eller filtrere søkeresultatene etter kriterier som pris, beliggenhet og vurderinger fra andre reisende.
 • Tripadvisor tilbyr også andre nyttige funksjoner, som for eksempel en pris-sammenligningsfunksjon og muligheten til å bestille hoteller og flyreiser direkte på nettsiden.
 • Nettsiden har en stor fellesskapsaspekt, og man kan følge andre reisende, se deres bilder og få tips og råd fra dem. 
 • Her finner du Tripadvisor på norsk for å både ese anmeldelser og booke reiser. de har oversatt nettsidene sine ti over 30 forskjellige språk, så det er veldig brukervennlige nettsider for hele verden. 

Negative aspekter:

 • En av ulempene med Tripadvisor er at det kan være vanskelig å skille mellom ekte og falske anmeldelser. Noen bedrifter har blitt tatt i å betale for positive anmeldelser, og det er også kjent at enkelte anmeldelser er skrevet av mennesker som aldri faktisk har besøkt stedet de skriver om.

 • Noen anmeldere kan også være ekstremt negative eller positive, og det kan være vanskelig å vite om man skal ta deres mening til etterretning.
 • Noen av funksjonene på nettsiden kan også være vanskelige å bruke, spesielt for eldre eller mindre teknologikyndige brukere.
 • Tripadvisor kan også være forvirrende å bruke hvis man ikke er kjent med hvordan nettsiden fungerer, og det kan ta tid å finne ut hvordan man skal finne de beste reisemålene eller filtrere søkeresultatene for å finne det man er ute etter.

Hvordan bruke Tripadvisor:

 1. Søk etter et reisemål, hotell, restaurant eller annen attraksjon på Tripadvisor-nettsiden.

 2. Les anmeldelser og se på bilder fra andre reisende.
 3. Bruk filtrene for å begrense søkeresultatene etter kriterier som pris, beliggenhet og vurderinger.
 4. Les flere anmeldelser fra forskjellige tidsperioder for å få et bredere bilde av stedet.
 5. Legg igjen din egen anmeldelse etter besøket ditt, og husk å være ærlig og nøyaktig i din beskrivelse.
 6. Følg andre reisende og få tips og råd fra dem.
 7. Bruk pris-sammenligningsfunksjonen for å finne det beste tilbudet på hoteller og flyreiser


Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.